Make your own free website on Tripod.com

Het komt er dus op neer dat er ergens een Honda staat met een 6volts blokje die geen vonk meer levert, en de reparatie mag nix kosten. Een vervangende ontsteking van het mer Hitachi (meest voorkomende) kost je tegenwoordig 67,50 euro. Dat is dus te duur. De goedkoopste oplossing is dus niet het vervangen van de ontsteking, maar het ding repareren. Hier volgt dus een tekst met hoe je de defecten van je ontsteking kan opsporen en repareren.

Eerst sluiten we even het contactslot uit. Trek de zwarte draad van je ontsteking uit je draadboom, en de zwartwitte draad van je bobine uit de draadboom, en verbind die zwarte en zwartwitte draden met elkaar. Als er eventueel een probleem in je bedrading zat of in je contactslot, dan is die nu niet meer van toepassing. De volgende onderdelen kunnen de zwakke vonk veroorzaken: De rechter spoel op je onstekingsplaat, de condensator op je ontstekingsplaat, de contactpunten, de bobine, de bougiekabel, de bougiedop en de bougie zelf. Deze gaan we stuk voor stuk controleren om het probleem op te sporen.

De contactpunten. We beginnen bij de punten omdat je gewoon kan zien of die nog goed zijn of niet. Haal je vliegwielkapje van je motorblok af, pak de zaklamp en kijk naar je contactpunten. Als deze er erg versleten uit zien, dan moeten ze dus vervangen worden. Nieuwe punten kosten je ongeveer 12 euro. Koop geen imitatiepunten, want dan kan je iedere 100 kilometer weer nieuwe kopen, die dingen zijn troep, koop dus originele puntnen. Kijk welk merk ontsteking je hebt, dit is meestal Hitachi, en een enkele keer Mitsubishi. Hitachi heeft een roosje als merkteken op het vliegwiel en Mitsubishi heeft het bekende Mitsubishi teken op het vliegwiel staan. Dan zijn er ook nog Nippon Denso ontstekingen, maar die komen bijna nooit voor. Koop puntjes van het juiste merk.

De condensator. Een condensator gaat maar voor zo veel jaar mee, en dan is hij gewoon op. Als de condensator niet goed meer is, dan zal je vonken tussen je contactpunten zien als je op de kickstarter trapt. De kickstarter zit aan de andere kant van het blok, dus dit kan je het beste met zijn tweeŽn doen. Als je een vonkenregen tussen je contactpunten ziet, dan is je condensator kapot. De prijs van een nieuwe condensator weet ik niet precies, maar ik schat hem ergens tussen de 8 en 14 euro in. Koop net als bij de contactpunten een condensator van het juiste merk. Ook als er ergens een los contact zit in de bedrading dan zal je vonken tussen je contactpunten zien. Maar we hebben net als de zwarte draad van de ontsteking direct op de bobine aangesloten, dus dat kan het niet zijn.

De bougie. Haal de bougie uit de bougiedop en draai een lange schroef in je bougiedop. Pak de bougiedop met een handschoen vast (een goed werkende ontsteking levert spanningen tot zo'n 15.000 volt op door de bougiekabel. Alleen de inductie hiervan is al redelijk pijnlijk, met een handschoen aan voel je er niets meer van), houdt het uiteinde van de schroef ongeveer een halve centimeter van je cilinderkop af en trap op de kickstarter. Zie je nu wel een blauwe vonk, dan was het probleem dus je bougie. Een nieuwe bougietje kost je ongeveer 3,50 euro. Koop een bougie van hetzelfde type als de oude om problemen met de warmtegraad van andere bougies te voorkomen. Even ter verduidelijking, een blauwe vonk is een goede vonk, elke andere kleur is te zwak. Hoe langer de vonk hoe krachtiger, hoe krachtiger hoe beter. Een vonk van 5mm is toch wel een vereiste, 10 mm is een hele goede vonk. Langer is ook nog moeglijk maar niet nodig.

De bougiedop. Deze draai je van de bougiekabel af, en vervolgens draai je die schroef in de bougiekabel voor dezelfde test als we net met de bougie gedaan hebben. Heb je nu op eens een mooie blauwe vonk, dan was het de bougiedop. Een nieuwe bougiedop kost je ongeveer 2,50 euro. Bij je niuwe bougiedop zitten 2 rubbertjes, gebruik deze ook, anders komt je dop vol met regenwater te staan en is hij zo weer kapot.

De bougiekabel. Deze kan aan de 2 uiteindes rot zijn. In 95% van de gevallen is dat het eind waar de bougiedop in zat. Kijk of je uberhaupt nog wat koperdraad ziet in de kern van de draad, zo niet, knip dan een stukje van de draad af, nu zou hij weer goed contact moeten maken met de bougiedop. Testen doe je weer met die schroef op ongeveer een halve centimeter afstand van de cilinderkop. Als de vonk mooi blauw is, dan is het goed. Het andere einde vand e bougiekabel zit in je bobine, en bij de meeste type bobines is die kant niet los te halen.

De ontstekingsspoel op de ontstekingsplaat. Haal het vliegwiel er af en kijk. Het gaat hier voornamelijk om de rechter spoel op de ontstekingsplaat. Het is heel makkelijk om te zien of je spoel goedis of niet. Een slechte spoel wordt namelijk erg heet en ziet er dan ook goed doorgebakken uit. Vervangen dus. Als de linker spoel er ook erg slecht aan toe is, dan werkt de rechter ook niet meer naar behoren. De rechter spoel is er alleen maar voor de ontsteking, de linker spoel is er voor de verlichting en het bijladen vand e accu. Als de linker spoel doorgebakken is, dan zal de verlichting stroom trekken van de ontstekingsspoel, en dan doet je ontsteking het dus niet meer goed. Ook zijn er mensen die hun bedrading zo aansluiten dat de verlichting op de ontstekingsspoel staat aangesloten. En dan maar vreemd opkijken dat het ding zo slecht gaat lopen als ze de verlichting aan zetten ... Een set nieuwe spoelen kost ongeveer 29,50 euro.

De bobine. Bij de meeste type Honda viertakt bromfietsen moet je eerst het motorblok uitbouwen voordat je bij de bobine kan. De C50 is geloof ik de enige uitzondering. De bonie kan slecht functioneren door 2 mogelijke oorzaken. Slechte aarde of rotte spoelen. Alleen de Honde C310 t/m C321 zijn uitgerust met een bobine met aardedraad. Alle andere bobines maken direct aarde met het frame. Als er enige roestvroming is dan is het electrisch contact daar al snel te slecht om normaal te kunnen rijden. Persoonlijk ben ik fan van het de aardedraad, want dan hoef je je frame niet kaal te schuren enzovoorts. Soldeer dus eend raadje aan de beugel van de bobine en sluit dit draadje aan op de groene draad in je draadboom. Maar goed, voordat je gaat solderen eerst dus die spoelen testen. Helaas kan je dit niet zo maar zelf doen, want hier heb je een testbank voor nodig. Het gaat hier om vonken trekken met spanningen van 15.000 volt, dus ik raad je aan om je bobine mee te nemen naar Leertouwer in Soest, daar kan je hem gratis laten testen. Een nieuwe bobine kost je ongeveer 14,75 euro. Bij het monteren standaard dat aardedraadje er aan solderen, dan heb je nooit meer problemen met de aarde van je bobine. Bij een nieuwe bobine zit altijd een nieuwe bougiekabel. Laat de kabel niet tegen de cilinder aan komen, want dan smelt de isolatie er af.

De dingen die het meeste kapot gaan zijn de bobine, de condensator, de contactpunten en de bougie. Als het probleem ergens anders zit is dat meestal het gevolg van slecht sleutelwerk (ook wel beunen genoemd) in plaats van gewone slijtage.