Make your own free website on Tripod.com

Uitlaat


De originele uitlaat heeft 2 dempers, deze dempers dempen niet alleen het geluid, maar ze remmen ook de stroom van uitlaatgassen. De motor heeft dus meer moeite de uitlaatgassen de cilinder uit te duwen door die dempers. Het eerste wat veel mensen doen is de einddemper er uit halen, dit is een absorbsiedemper, een pijpje met gaatjes. De grap is nou dat een absorbsiedemper nauwelijks vermogen kost, je krijgt er meer geluid bij dan vermogen. De tweede demper is de echte vermogensvreter en zit binnen in de uitlaat net na de bocht en is er zonder de uitlaat te beschadigen niet uit te halen. Deze demper is een schottendemper, de uitlaatgassen moeten tussen een aantal schotten door "zigzaggen", dit scheelt weliswaar veel in het geluid maar kost ook aardig wat vermogen. Nou kan je de uitlaat open slijpen en de schottendemper er uit halen en vervolgens de uitlaat weer dicht lassen, maar het ziet er niet uit en bovendien hebben heel veel mensen (waaronder ik) absoluut geen ervaring met lassen, of daar het gereedschap voor. Beter is het om een uitlaat te kopen waar geen schottendemper in zit. De goedkoopste is een lage uitlaat die heel veel lijkt op die van een C50, hij is alleen een stuk dikker en heeft alleen een absorbsiedemper. Deze kost slechts F69,- bij Leertouwer. Ook zijn er nog een heleboel andere uitlaten verkrijgbaar van F90,- tot F1500,-

De absorbsiedemper

De meeste mensen kopen een speciale uitlaat niet omdat die net iets meer vermogen levert, maar om het geluid dat hij produceert en hoe dat ding er uit ziet.
Als je zelf een uitlaat maakt moet je rekening houden met te tegendruk die de uitlaat levert. Een uitlaat zonder enige tegendruk zal de temperatuur in de cilinderkop flink doen stijgen en kan er voor zorgen dat de uitlaatklep hierdoor verbrandt. Een kortere uitlaat zal er voor zorgen dat de motor directer reageert op het gas.