Make your own free website on Tripod.com

Contactpunten


Afstellen

Haal de linker motorkap er af. Zet het vliegwiel met de F naar boven. Draai de kruiskopschroef bij de punten los (een slag los, niet uitdraaien). Duw nu met een platte-kop-schroevendraaier de achterplaat van de contactpunten naar beneden door de schroevendraaier in het daarvoor bedoelde groefje te zetten totdat de contactpuntjes net van elkaar los komen. Houdt de schroevendraaier zo vast terwijl je met de kruiskop de contactpuntjes weer vast zet. Nu heb je de contactpuntjes vroeg vastgezet, ze zullen beginnen met openen vlak voordat de F op het vliegwiel boven staat. Als je een vastgezet vliegwiel hebt kunnen ze waarschijnlijk nog een klein stukje vroeger. Met een vervroegend vliegwiel kan dat niet, dit vliegwiel vervroegd de vonk verder als je meer toeren maakt en dan zal de vonk zo ver vervroegd worden dat het mengsel ontstoken tijdens de compressie.

Het vliegwiel op de F.
De contactpuntjes zonder het vliegwiel, zodat je het wat beter kan zien. Hier moet je dus met twee schroevendraaiers in zitten pielen.

Vervangen

Haal de linker motorkap er af en demonteer het vliegwiel. Draai de kruiskopschroef bij de punten er uit. Haal het puntenmechanisme en de draad los, let goed op waar de ringetjes moeten en in welke volgorde. Vervang de punten en monteer alles weer. Zet het vliegwiel en de linker motorkap er weer op.