Make your own free website on Tripod.com

Cilinderkop demonteren en uit elkaar halen
Deze pagina gaat niet op voor stoterstangenblokjes, die motoren hebben totaal andere cilinderkoppen. De principes van de techniek komt echter wel overeen.


Demonteren:
Draai de bout rechts op de cilinderkop los en haal het kapje aan de linker kant er af. Draai de drie bouten los die het nokkenastandwiel op de nokkenas houden. Draai de vier moeren bovenop de cilinderkop los en die ene moer die links op de cilinderkop en cilinder zit. Geef de cilinderkop een paar (niet te harde) tikken met een plastic of rubber hamer, dan komt hij los van de koppakking en kan je hem van de tapeindes halen.

Uit elkaar halen:
Haal de deksels aan de rechter kant en bovenop er af draai de klepstoterdeksels er af.

deksels er af

Dit is een oude (lees rotte) cilinderkop die ik als voorbeeld heb gebruikt.

Draai de klepstoters er uit en trek de assen uit de tuimelaars. Je kan een M8 bout in de assen schroeven zodat je ze er uit kan trekken, tenzij een van de vorige eigenaars ze er verkeerd om in heeft gezet natuurlijk. De tuimelaars liggen nu los en kan je er uit pakken, de nokkenas kan er nu ook uit. Ik weet niet of er verschil zit in de inlaat- en uitlaattuimelaar, bij de tuimelaars in deze oude kop staan verschillende nummers ingeslagen, maar ik zie geen verschil. Voor de zekerheid zal ik ze maar apart houden zodat je ze niet door elkaar haalt.

tuimelaars, stoters en nokkenas er uit

Je hoeft de cilinderkop niet te demonteren om de nokkenas uit de kop te halen, als het je alleen gaat om de nokkenas moet je:

Pak nu twee steeksleutels en gebruik ze als klepveercompressors zoals op de foto's (uit het boek van Haynes)

kleppen en klepveren er uit

Bij deze oude kop missen er twee colletjes, er horen er vier in te zitten, twee voor iedere klep. Met een colletje per klep blijven de klepveren ook zitten, maar draai je zeker weten de kleppen en klepzetels aan gort als je er zo mee gaat rijden.

Kleppen slijpen:
Nu je de kleppen en de cilinderkop toch los hebt liggen kan je net zo goed even de kleppen slijpen, dit duurt nog geen 5 minuten. Smeer de randen van de kleppen in met chroompolish of een ander polijstmiddel. Zet de kleppen in de cilinderkop (zonder de veren) en draai de kleppen heen en weer, er zit hiervoor een groef in de klep waar je een schroevendraaier in kan zetten. Na een stuk of tien keer heen en weer draaien sluiten de kleppen al hermetisch af (tenzij de kleppen beschadigd zijn). Verwijder ALLE resten van het polijstmiddel, er mogen echt geen restjes blijven zitten, dit spul verhoogt de slijtage zo sterk dat als je met dat spul op je kleppen gaat rijden je nog geen 10 kilometer ver komt. Je kan testen of de kleppen goed sluiten door de kleppen en klepveren te monteren en wat benzine of kruipolie in de inlaat en uitlaatpoort te doen. Als het langs de kleppen loopt lekken de kleppen, als het bij de kleppen droog blijft zijn ze goed.

Monteren gaat in omgekeerde volgorde.