Make your own free website on Tripod.com

Op deze pagina staat informatie over motorolie


Hoe ververs je de olie:

De olie verversen is een makkie, je moet er alleen voor oppassen dat je er geen knoeiboel van maakt. Laat de motor even warm lopen en zet de brommer vervolgens op de middenstandaard. Vaak heb je te weinig ruimte onder het blok of kan de brommer niet eens op de middenstandaard staan omdat er hogere achterveren zijn gemonteerd. Dit los je simpel op door een of twee planken neer te leggen en de brommer met de middenstandaard er op te zetten. Zo komt de brommer een stuk hoger te staan en heb je meer ruimte. Draai de olievuldop er uit, dan kan er lucht van boven in en loopt de olie er makkelijker uit. Draai de 17mm bout midden onderaan het blok los en haal hem er uit, sta klaar om de olie op te vangen want die komt er meteen uit, het is echt een ramp om geknoeide olie op te ruimen. Ik gebruik altijd van die hersluitbare plastic melkflessen om de olie in op te vangen, ze passen precies onder het blok, hebben een grote opening en ze zijn hersluitbaar. Als de oliestroom slechts nog druppelt, trap dan (rustig) een paar keer op de kickstarter zodat de oliepomp de laatste restjes olie er uit werkt. Draai nu die 17mm bout het blok weer in, draai hem goed vast want anders trilt hij los en lek je olie. Nu ga je de nieuwe olie in het blok doen, gebruik hiervoor een olietrechter met een schuine tuit en zo'n filter. Op sommige olieflessen staat een schaalverdeling aangegeven waaraan je kan zien hoeveel olie nog in de fles zit (en dus hoeveel er in het blok is gegaan), er moet 0.7 liter olie in het blok. Als je hierna de olie peilt geeft het peilstokje aan dat er teveel olie in zit, dit komt omdat de olie nog niet door het blok is verspreid. Het peilen van de olie doe je door de olievuldop op het carter te laten rusten, draai het er niet in. Draai de olievuldop er weer in en laat de motor even twee minuten stationair draaien voordat je weer mee gaat rijden.

Draai de olieplug los om de olie uit het blok te laten lopen Aan de olievuldop zit het peilstokje


Expulsa 10w40:

Ik heb een synthetische motorolie gevonden dat speciaal voor viertaktmotoren is gemaakt en mijn SS-je loopt er echt fantastisch mooi mee. Het heet EXPULSA en is in samenwerkingsverband ontwikkeld door Honda, Kawasaki, Yamaha en Suzuki. Ik merkte meteen dat mijn blok veel netter liep met deze olie (daarvoor was het ook al niet slecht). Mineralenolie is ook best wel goed, maar het smeert slecht op hoge toeren, expulsa smeert echt veel beter op hoge toeren, je voelt het gewoon. Daar komt nog eens bij dat als ik 1000 Km rijd met mineralenolie dat de olie helemaal afgewerkt is en dan wordt het blok heel "rouw", dat komt door slechte smering. Ik rijd 1500 Km met expulsa en dan  merk je nog nauwelijks iets van het rouw worden van het blok. En wat moet dat wel niet kosten? Bij de gemiddelde motorhandelaar (als hij het heeft tenminste) kost een liter al gauw F30,-. Dat is 2 keer zo duur als mineralenolie en expulsa gaat maar anderhalf keer zo lang mee. Wat ik je wel kan zeggen is dat als je expulsa koopt bij een automaterialen zaak, dat je dan veel goedkoper uit bent. Bij Schans Automaterialen op de Leusderweg in Amersfoort kost een liter expulsa slechts F11,50. Jawel, het is goedkoper dan een liter mineralenolie bij de gemiddelde bromfietszaak. Er is één nadeel verbonden aan synthetische olie en dat is zodra je synthetische olie gebruikt, dat je dat dan altijd moet gebruiken. Als je er weer mineralenolie in gooit krijg je een reactie en zit je blok vol met een lijmachtige pap, dus eens expulsa, altijd expulsa. Nou, genoeg reclame gemaakt, het enige wat ik nog kwijt wil over olie is dat je de mineralenolie van Mobil1 NIET moet nemen, die is na 600 Km al echt helemaal afgewerkt en zo dun als water.
Als je veel lange stukken rijdt gaat de olie veel langer mee. De slijtage in het motorblok en de afwerking van de olie is het sterkst bij een koude motor en als je veel korte stukjes rijdt, rijd je vaker met een koude motor. Daarom gaat de olie (en het blok) langer mee als je lange stukken rijdt.