Make your own free website on Tripod.com

Ketting en tandwielen:


Demontage

Je kan aan het achtertandwiel zien of de tandwielen en ketting aan vervanging toe zijn. Als de tanden van het achtertandwiel lijken één kant op te wijzen moeten ze vervangen worden. Vervang ALTIJD allebei te tandwielen èn de ketting, leg nooit een nieuwe ketting op oude tandwielen of een oude ketting op nieuwe tandwielen want dan slijten ze veel sneller. Leg een of twee planken op de grond en zet de brommer met de middenstandaard op de planken, dan komt het achterwiel hoger van de grond, dat werkt makkelijker. Haal de linker kap van het blok er af en onthoud welke boutjes waar gaan, want er zijn 3 verschillende maten boutjes (4 boutjes totaal, 3 boutjes als je een Engelse kap hebt). Haal de kettingbeschermer los (piep-kleine-pokke-boutjes en moertjes), wees er niet bang voor om kettingsmeer op je handen te krijgen, want je komt toch wel helemaal onder te zitten als je de ketting er af haalt. Op een van de schakels van de ketting zit een clipje, haal dit clipje er af en haal de schakel van de ketting los, let op dat clipje want ik raak ze altijd kwijt. Nu kan je de ketting van de tandwielen halen. Tel het aantal schakels van de ketting en kort de nieuwe ketting in zodat hij hetzelfde aantal schakels heeft. Als je de tandwielverhouding verandert moet je de ketting voor iedere tand extra één schakel langer maken, voor ieder tand minder één schakel minder. Ook al heeft de nieuwe ketting evenveel schakels als de oude, hij zal een stuk korter zijn omdat de oude ketting speling heeft tussen de schakels door slijtage. Haal nu de seegerring van de aandrijfas af en haal het voortandwiel er af. Zet de kettingspanners zo los mogelijk, haal de stabilisator los en haal de as uit het achterwiel. Let op, er komen ook twee busjes los, dit zijn de afstandshouders die tussen de achtervork en het achterwiel in zitten, het linker busje zal niet meteen vallen omdat het half in het wiel verzonken ligt. Het achterwiel is nu los. Haal de seegerring op het achtertandwiel er af,  trek het oude tandwiel uit de rubbers en haal de beschermkap voor de rubbers van het tandwiel.


Montage

 Zet de beschermkap op het nieuwe tandwiel en zet het nieuwe tandwiel in de rubbers. Nu je het achterwiel er toch af hebt kan je gelijk kijken of de remschoenen nog goed zijn. Smeer nu de achteras in met een dikke laag kopervet, gebruik geen lithiumvet, want als de brommer een tijdje stil heeft gestaan is dat vet hard geworden, kopervet is echt het beste. Zet het tandwiel weer vast met de seegerring en zet het achterwiel met de as en afstandshouders weer in de achtervork, draai de as nog niet vast. Pak nu twee planken (rechte en stevige) en bind ze aan het voorwiel zodat ze recht langs het achterwiel lopen. Bind ze nu bij het achterwiel ook vast (stevig), nou staat het achterwiel precies in lijn met het voorwiel, hij kan alleen nog naar voor en achteren bewogen worden. Leg de ketting om het achtertandwiel en sluit de twee uiteindes van de ketting met die open schakel en dat clipje dat je niet kwijt moest raken ... waar heb ik dat ding ook alweer neergelegd? Doe het voortandwiel in de ketting en schuif het op de aandrijfas. Zet het voortandwiel vast met de seegerring. Span nu de ketting met de kettingspanners, let er op dat het achterwiel netjes langs de planken loopt. De ketting moet midden-onder ongeveer 2 cm. heen en weer bewogen kunnen worden. Zet nu de stabilisator weer vast en draai de achteras vast (stevig). Zet de borgmoer van de achteras vast met een nieuwe splitpen. Haal de planken er af en start de motor, en zet hem in de vierde versnelling. Het achterwiel draait nu flink hard terwijl de motor gewoon stationair draait. Nu ga je de ketting invetten met kettingspray, doe er niet zuinig mee. Laat de boel zo nog even draaien zodat het kettingvet tijd heeft om tussen de schakels te komen en geef hem daarna nog wat extra kettingspray. Zet nu de motor af en de kettingbeschermer er weer op (met die piep-kleine-pokke-boutjes en moertjes) en zet de kap weer op de motor.


Ketting schoonmaken:

Het is belangrijk dat je de ketting schoon houdt. De ketting vangt allemaal zand en stof op dat aan het kettingvet blijft hangen, als je met de brommer aan de hand loopt met een vuile ketting kan je de zandkorrels tussen de schakels horen knarsen, bovendien kost een vuile ketting je zo'n 3 à 4 Km/h van je topsnelheid. Leg veel kranten op de grond want het wordt een zwarte-brei-spetter-festijn. Zet de brommer op de middenstandaard. Motor aan in z'n twee (in een hogere versnelling kan je je lelijk verwonden aan de ketting omdat die te hard gaat). Spuit WD40 op de ketting totdat die zichtbaar goed nat is. Houd nu een poetsdoek tegen de ketting (midden-onder de ketting) en de ketting veegt zichzelf schoon, dit spettert en die poetsdoek zit na een minuut vol met zwarte-olie-modder-drab. Let wel op de schakel met de clip, de clip steekt iets verder uit dan de schakels, dus de doek kan er aan blijven hangen. Als de ketting er mooi schoon en gaaf uit ziet smeer je de ketting met kettingspray.