Make your own free website on Tripod.com

Maandag 14 augustus, een 20mm carburateur:

Ik heb een 20mm originele Keihin carburateur gemonteerd. Niet de Keihin van F150,- maar die van F250,-, de goedkopere is van slechtere kwaliteit, het plaatje over de choke zit los en lekt, hierdoor trekt de goedkopere 20mm valse lucht. Leertouwer heeft alleen de goedkope, voor de "kwaliteits-20mm" kan je bij Ravoza terecht, die zit nog geen 200 meter van Leertouwer af.

Hij is niet alleen snel, hij is ook hartstikke mooi!

Door het extra vermogen dat de carburateur levert is het toerenberijk weer groter geworden. De top van het toerental ligt nu op de 10200 rpm, zelfs nu de verbrandingstijd korter is doordat de uitlaatklep eerder opent door die snelle nokkenas. De powerband begint bij de 8000 rpm. een stuk hoger dan bij de 16mm, daar begon de powerband op 7000 rpm. Als ik in de derde versnelling bij 10000 rpm opschakel naar de vierde dan kom ik op 7200 rpm uit, omdat dit onder de powerband zit heb ik dus nog steeds in de vierde versnelling niet het vermogen om te accelereren, hij blijft op die 7200 rpm hangen en zakt soms zelfs een beetje af. Op 7200 heeft hij namelijk minder vermogen dan waar dan ook in het bruikbare toerenberijk, voor de powerband heb je namelijk een dip in het vermogen. Dit is normaal, met de 16mm had ik dat ook, daar had ik best moeite om in zijn vier voorbij de 6500 rpm te komen.
De carburateur levert goed vermogen en in de powerband ga ik als een raket, wat ik nu voor elkaar moet zien te krijgen is dat als ik opschakel naar de vierde versnelling dat ik dan in de powerband terecht kom en niet er onder. In de powerband heb ik veel meer vermogen dan in de rest van het berijk dus zal ik dan wel kunnen optrekken in de vierde versnelling. Er zijn een aantal manieren om in de vier in de powerband terecht te  komen:
- Een kleinere carburateur zal de powerband naar een lager toerental brengen, maar dan zal de powerband ook minder krachtig zijn en ik ben net zo blij met de enorme kracht die de powerband nu heeft, dus dat doe ik niet.
- Een versnellingsbak met een kortere vierde versnelling monteren. Iedere keer dat ik opschakel kom ik netjes onderin de powerband terecht behalve als ik hem in zijn vier zet, dan kom ik er net onder, de vier is dus eigenlijk te lang. Voor het vervangen van de versnellingsbak moet je het blok splitsen en daar heb ik helemaal geen zin in, misschien doe ik dat in de toekomst nog wel.
- Een vervroegend vliegwiel monteren, hierdoor zal de verbranding op hoge toeren iets eerder beginnen (de vonk komt eerder) en heeft de verbranding meer tijd, dit zal het toerenberijk en het vermogen op hoge toeren vergroten tot tegen de 12000 rpm (dan beginnen de kleppen te "zweven") en als ik bij 11300 rpm (heb ik uitgerekend!) opschakel naar de vierde versnelling kom ik netjes onderin de powerband terecht. Een vervroegend vliegwiel is zeker een van de eerstvolgende onderdelen die ik zal proberen.
- De snelle nokkenas vervangen voor de originele (klink maf maar dat is het niet), dit zal de tijd voor de verbranding vergroten omdat de uitlaatklep later open gaat. Het toerenberijk zal daardoor iets groter worden dus zal ik in de vierde versnelling op een hoger toerental beginnen en de dip voor de powerband zal iets minder zijn zodat ik hem daar misschien doorheen kan trekken. Het zal er echter ook voor zorgen dat er minder brandstof de cilinder in kan en dat daardoor de powerband iets minder krachtig is, zo hebben de originele nokkenas en de snelle nokkenas tegenovergestelde voor- en nadelen. Met een 16mm carb is voor de toeren die ik draai de originele nokkenas duidelijk beter, of dit met de 20mm ook zo is zal het eerste zijn dat ik ga uitproberen, het zou zo kunnen dat met 20mm de nadelen van de originele nokkenas zwaarder wegen dan die van de snelle en dat ik dus weer langzamer wordt. De snelle nokkenas zal in combinatie met een vervroegend vliegwiel zeker de betere zijn omdat het vliegwiel dan zorgt voor de langere verbrandingstijd maar met een vastgezet vliegwiel is hij dat met een 16mm carb in ieder geval niet als je zulke toeren draait. Hier later meer over.