Make your own free website on Tripod.com

Woensdag 9 augustus, een snelle nokkenas:

Mijn 49cc SS50 had een 16mm imitatie carburateur, een standaard nokkenas en een vastgezet vliegwiel. De topsnelheid lag rond de 70 Km/h, de top van mijn toerenberijk lag op 9800 rpm, in de vierde versnelling tegen de 8000. Het toerenberijk is iets groter dan bij een standaard SS50 omdat ik een racekrukas heb. De powerband lag tussen de 7000 en 9400 rpm.
Ik heb nu een snelle nokkenas gemonteerd, het effect is echter negatief. Het toerenberijk houdt op een gegeven moment op omdat het mengsel te weinig tijd krijgt om volledig te verbranden, doordat de uitlaatklep ietsjes eerder open gaat heeft de verbranding nu nog minder tijd en is de top van mijn toerenberijk omlaag gesteld naar 8800 rpm en in de vierde versnelling kom ik niet meer boven de 7400 rpm uit. Tot aan de 7000 rpm trekt hij over het geheel wel iets beter. Het is mij ook duidelijk dat ik een te grote tandwielverhouding heb, ik ben voorlopig nog niet van plan om dit te veranderen omdat ik juist op zoek ben naar het vermogen om met deze tandwielverhouding in de vierde versnelling goed op te kunnen trekken. Ik heb wel eens met een flinke wind mee op de 9400 rpm gezeten in de vierde versnelling, ik ging toen 80 Km/h. Mijn (voorlopige) doel is 80 te kunnen zonder wind mee te hebben.
Als het toerenberijk van je brommer niet boven de 8800 rpm uit komt en alles is verder standaard dan zal deze nokkenas dus wel sneller zijn, alleen bij mij dus niet.

Links de originele en rechts de snelle nokkenas