Make your own free website on Tripod.com

De derde bergop mag je terugschakelen rit, zondag 22 april 2001


Afgelopen zondag was de bergop mag je terugschakelen rit in Veenendaal. De derde alweer in de serie van bergop mag je terugschakelen ritten. Deze rit word jaarlijks door Martijn georganiseerd en ik had gehoord dat deze rit iedere keer een aardig grote opkomst scoorde. Ik had nog nooit eerder aan deze rit mee gedaan dus dat werd wel eens tijd. Omdat ik het altijd leuker vind om met een groepje naar een rit toe te rijden, zeker als het wat verder weg is. Dus had ik op mijn messageboard gezet dat iedereen die met me mee wilde rijden om 10:00 uur bij Leertouwer kon verzamelen. Om even voor 10:00 was ik er, en niet lang daarna kwam Peter op zijn SS50 ratbike. Niet lang daarna zagen en vooral hoorden we een SS50 voorbij komen, alleen reed hij de verkeerde kant uit als hij naar Veenendaal wilde gaan. Er kwam echt een bruut geluidje van die SS50. Niet lang daarna kwamen Tim en Martijn aan, ik had Tim afgelopen zaterdag verteld over ICQ dat we bij Leertouwer gingen verzamelen. Maar Martijn en Tim wilden niet wachten tot de vertrektijd die ik vanaf Leertouwer had gesteld van half elf. Martijn is immers de organisator van de rit dus wilde hij vroeg in Veenendaal zijn. Martijn vertelde ook dat die SS50 die voorbij kwam Rutger was met de motorsport uitlaat van Martijn er onder, vandaar dat mooie geluidje. Er was blijkbaar iets mis met zijn SS50 en Rutger was op weg om zijn C op te halen. Daarna hebben Peter en ik even getankt en hebben we verder gewacht tot 5 over half elf, maar er kwam niemand bij, dus zijn we toen ook maar vertrokken. Peter's SS50 is niet zo supersnel, die haalt ongeveer de 60 Km/h, dat komt vooral omdat hij er een 14 tandwiel voor op heeft zitten dus veel toeren draait zijn blok niet. Mijn SS50 ging ook maar ongeveer 60 omdat ik met een begrenzer in mijn carburateur rond rijd. Zonder enige problemen hebben we de route naar Veenendaal via Amersfoort, leusden, Woudenberg, Scherpenzeel, Renswoude en De klomp afgelegd, een route die ik kan dromen omdat ik zo vaak naar Veenendaal ben geweest. Toen we om even voor 12 op het marktplein voor de MacDonald's in Veenendaal aan kwamen waren alleen Martijn en Tim er, verder was er nog niemand. Ze vertelden dat we aardig door gereden hadden want ze waren er nog maar 5 minuten. Langzaam aan kwamen er mensen bij, en ze bleven maar komen. Langzaam aan kwamen er mensen bij.

Een vol bezette SS50

Een mooie Honda met een reservecilinder, een Twin dus

Het was weer tijd om mijn begrenzer uit mijn carburateur te halen. Toen ik hem er uit had wilde ik een testritje gaan maken, maar toen kwam er een witte BMW motor aan gereden en die werd bij de brommers geparkeerd ... als het om BMW motoren gaat ben ik een beetje voorzichtig geworden, dus heb ik even een paar minuten gewacht om er zeker van te zijn dat meneer de BMW rijder er niet voor zijn werk op zat. Maar het was vals alarm en het testritje ging als vanouds lekker hard. Na twee rondjes over het marktplein was had ik genoeg gespeeld. Toen ik hem neer zette viel me op dat er eigenlijk best wel veel kleine steentje en glassplintertjes in mijn voorband zaten, dus ging ik ze er met mijn zakmes uit peuteren. Terwijl ik daar mee bezig was kwam Seroj aan gereden en parkeerde zijn brommer met zijn voorwiel tegen mijn rug terwijl ik gehurkt met mijn zakmes in mijn voorband zat te peuteren. Seroj maakt meteen duidelijk dat het niet de bedoeling was om me plat te rijden en terwijl ik me omdraaide om een flinke "H!!" te laten klinken sneed ik me met mijn zakmes in mijn vingers (auw). Daarna ben ik foto's gaan maken van de brommers die er al stonden en ben ik flyers voor mijn rit gaan uitdelen. Terwijl ik foto's aan het maken was kwamen er steeds meer bij en de opkomst leek grandioos te worden.

Een mooi Ctje

Die SS met dat verchroomde frame blijft mooi. De eigenaar had een Ernie-rugzak wat ik natuurlijk leuk vond want ik heb een Ernie puppet om mijn voorspatbord

Aan muppets was er geen gebrek

De Eddy-en-Evert-band was ook aanwezig, wanneer gaan jullie nou eens een optreden doen tijdens een rit?

Elke rit zie je weer wat moois, je ziet de brommers die je bijna iedere rit ziet van de hardcore ritten-rijders en altijd een paar brommers die je nog niet eerder tegen bent gekomen. Zo was er deze keer een C310 bij die ik nog niet kende (er waren er wel meer die ik nog niet eerder gezien had), een C310 vind ik echt een leuk ding, het is de Nederlandse oerviertakt, de eerste viertakt die over Nederlands asfalt mocht rijden. Samen met een C320 zijn het net pappa en mamma viertakt die over de jonkies waken.

Vader viertakt

Moeder viertakt

Ik blijf oliekoelers leuk vinden, jammer dat ze zo duur zijn

Een verchroomde tank, mooi man

Vind je dat je C een te kleine tank heeft? Dan doe je er toch een monkeytankje bij!

Ezra was er ook weer met zijn XL en hij had er net een nieuw uitlaatje op gezet. Klik hier om het geluid van Ezra's XL te beluisteren (56k). Dat 'ie niet zo soepel loopt komt omdat Ezra problemen had met zijn vonk

Een mooie rode C Een overzichtje van een paar van de mensen. Ik zie een Eelco, ik zie een Peter en ik zie de kale hersenpan van Ezra onder in beeld

Gimon was weer op zijn chopper en ik heb een filmpje gemaakt terwijl hij en rondje over het marktplein deed. Ezra laat duidelijk tijdens het filmpje horen dat hij het o-zo brute geluid dat deze chopper produceert niet zo op prijs stelde. Klik hier om het filmpje te downloaden (343k).
Tegen een uur of een deed het idee om een rijtje te maken de ronde, hier voelde ik wel wat voor dus propte ik mijn SS50 er snel tussen en hield mijn camera in de aanslag. Het duurde even voordat het grootste deel van de groep besloot mee te doen aan het rijtje, maar uiteindelijk zette iedereen zijn brommer in de rij wat een waanzinnig mooi gezicht gaf. Ik had wate moeite om de hele rij in beeld te krijgen zonder dat de brommers kleine stipjes werden, maar er zaten wel een paar mooie foto's tussen.

De rij wordt opgesteld Dit bedoel ik dus met kleine stipjes (veel zijn het er h?)
Erwin Kroll had het over mooi weer, maar hij vergat te vertellen dat er een viertaktfront aan zat te komen

Zullen we met de Honda-dag ook een rijtje maken? Met de nadruk op "tje"

Na deze fotosessie, want iedereen liep opeens met een camera, hield Martijn een korte speech. "We gaan!" riep hij en daarmee was zijn speech alweer ten einde. Ik had mijn SS50 zo dicht mogelijk op de brommer er naast gezet, daar krijg je een mooier rijtje van, jammer dat niet iedereen dat had gedaan. Nu was het dus wel even peuteren voordat ik mijn SS50 weer uit de rij had. Toen gingen we van start, het viertaktgeweld barstte los zal ik maar zeggen. Eerst gingen we langs de pomp, die werd bezet en er was geen doorkomen meer aan, maar ik hoefde ook niet te tanken want dat had ik in Soest nog gedaan. Vanaf het tankstation gingen deden we een stukje route die ik me herinnerde van Toen ik samen met Eddy naar zijn huis in Lienden reed om een SS-koppeling op zijn Dax te zetten. Ik heb nog ergens meegedaan met het afzetten van een kruispuntje en we hebben nog een heuveltje gepakt waar ik inderdaad terugschakelde. Daarna kwamen we bij de brug over de rivier, hier reed ik helemaal vooraan naast Martijn. Op het fietspad van de brug reden er voor ons 2 fietsers waar we tergend langzaam achter hingen. En brommer kon er wel langs, maar daarna moesten we rechtsaf de brug af en dan zouden de fietsers knel komen te zitten tussen ons en de railing. Martijn zei nog tegen me van "blijf er maar achter", maar dit was een heel mooi moment om even een stukje vooruit te gaan om foto's te maken van de stoet. Dus ging ik tegen het woord van de organisator in op mijn gas om de paparazzi uit te hangen.

Deze pagina wordt een beetje vol en ik heb nog veel meer te vertellen en nog veel meer foto's, dus ga ik verder op de volgende pagina.