Make your own free website on Tripod.com

De 7e bromfietsbeurs Barneveld, zaterdag 12 Mei 2001


Op Zaterdag 12 mei werd de 7e bromfietsbeurs in Barneveld gehouden. Op dezelfde dag werd in Belgie de Bobbejaanland meeting gehouden, maar dat vond ik een beetje ver en ik was helemaal blut dus ik zou het toch niet halen op dat beetje benzine dat ik nog in mijn tank had. Maar de bromfietsbeurs is ook leuk en Bas zou ook komen op zijn Chaly. Om een uurtje of 10:00 ben ik op mijn SS gestapt en naar Barneveld toe gereden. In Barneveld heb ik nog een beetje rond gedwaald totdat ik de markthal gevonden had. Eerst ben ik even buiten wezen kijken rond de markthal. Op de parkeerplaats zag ik een Novio frame staan en een paar meter verder op stond een C320 en een CY50.

Een mooie volledig originele C320

En een CY50

Ik heb een flinke tijd met de eigenaren van deze 2 brommers staan praten, ze hadden een hoop geluk gehad, zo had er eentje een originele SS50 voor F350,- gekocht. Na een half uurtje gezellig kleppen ben ik ook maar naar binnen gegaan. De F7,50 entree had ik nog net, maar ik had zeker niet genoeg geld om ook maar iets te kopen, dus het werd alleen maar kijken. Bij de ingang kreeg ik een stempeltje op mijn hand zodat ik later ook nog naar binnen kon.

Binnen bij de ingang stond een mooi Noviotje te pronken

De beurs was kleiner dan vorige keer, toen hadden ze naast de markthal een tent op de parkeerplaats opgesteld die ook helemaal vol stond, maar deze keer niet. Het was ook niet zo druk als vorige keer, toen was het echt dringen. Maar ik heb wel een hoop meer viertaktjes gezien dan vorige keer. Om te beginnen dit Noviotje hierboven, en een stukje verder stonden een PC50 en een P50 naast elkaar.

Een P50

En een PC50

Nog wat verder zag ik een rood SS50 frame liggen met de voorvork die er ooit aan gezeten had er los bij. De voorvork was niet van een SS50Z, maar van een oud Engels of Duits type met metalen bussen in plaats van rubbers. Even verder op stonden een prachtige oranje Chaly en een groene Dax.

Deze Chaly was echt een plaatje, helemaal origineel en zo goed als nieuw

Deze Dax mocht er ook best wel zijn, alleen de kleur van de koplamp en de staat van de buddy waren wat minder

Een paar meter verder zag ik een blauwe CB50 staan voor F850,-. Eigenlijk een goede vrij lage prijs voor een viertakt in de staat waar in hij verkeerde. Alleen de buddy was wat minder maar verder zag hij er goed uit.

Je ziet ze eigenlijk maar weinig die CB's

En er stond ook nog een Amigo

Ik vind CB's eigenlijk best wel leuke dingen, alleen dat kleurtje blauw is weer niks. Voor F850,- is deze eigenlijk een koopje.
Ook het blad Bromfiets was weer aanwezig, op zo'n beetje iedere beurs hebben ze wel een stand. Toen ik alweer bij het laatste stukje van de beurs was zag ik een benzinetank liggen die wel wat weg had van een CD50 tank, maar dan met een balhoofd aan de benzinetank vast. Ik vond dit een nog al vreemde constructie, ik begon gelijk te twijfelen of die tank wel sterk genoeg zou zijn om de klappen de de voorvork krijgt te kunnen weerstaan. Terwijl ik er een foto van nam mompelde ik "Een balhoofd aan een benzinetank, dat verzin je toch niet". Een man die naast me stond zei dat dat heel normaal was en dat die van de best verkochte bromfiets ooit was, er zouden er wel 10.000 van zijn verkocht. Natuurlijk moet je zo'n man dan vertellen dat er van de C50 wereldwijd maarliefst 30 miljoen stuks zijn verkocht en dat dat de best verkochte bromfiets aller tijden is.

Die balhoofdtank

En er stond nog een Amigo

En als allerlaatste viertakt zag ik een pracht van een C310a staan waarvan alleen de beenkappen ontbraken, maar de kettingkast, het achterrekje, het achterlichtje en het originele carburateurtje met het originele luchtfilterrubber zaten er nog op.

Een mooie C310a

Na dit alles te hebben bekeken ben ik weer naar buiten gegaan. Bas zou ook nog komen op zijn Chaly, maar die zou iets later komen, dus ben ik mijn SS50 maar gaan poetsen want dat was best wel nodig. Het duurde niet zo heel erg lang totdat Bas er was, en na even te hebben gepraat ben ik samen met hem nog even naar binnen geweest. Hij wilde vooral die Chaly wel even zien om naar de carburateur te kijken. Op zijn Chaly zat namelijk een andere carburateur en hij wilde even zien hoe de originele er uit ziet. Op verzoek mocht het kapje van de Chaly er af zodat we de carburateur konden bekijken.

Mooi hoe het allemaal precies past bij een Chaly, de stelschroeven bovenop de carb en een kabel aan de choke zodat die vanaf het stuur bediend kan worden.

Op de teller van deze Chaly stond het ongeloofwaardige aantal van 572 kilometers, dit was wel heel erg weinig, hoewel de brommer er wel zo uit zag alsof hij bijna nooit had gelopen en altijd binnen had gestaan.
Die CB50 moest Bas ook nog even zien van mij maar die CB was er niet meer, niet zo gek ook voor die prijs. Een stukje verder zag ik nog een viertaktje staan die ik eerder gemist had. Er was niet zo veel van de brommer over en hij stond weggedrukt tussen een tafel en een tweetaktmormel.

Een XR75

Ik dacht heel even met een XL50 te maken te hebben, maar na het balhoofd te hebben bekeken bleek het een XR75 te zijn, een zeldzame verschijning dus.
Toen Bas en ik uitgekeken waren en naar buiten gingen kwam er iemand op een CD50 aan geknord. De eigenaar vandeze CD50 was op zoek naar een origineel luchtfilterrubber, hij had een sportluchtfiltertje gekocht en kreeg dat smalle rubber niet om zijn carburateur heen. Het sportfiltertje dat ik op mijn carburateur heb zitten bleek precies dezelfde te zijn, ik vertelde die jongen dat het zeker erg lastig is om dat ding om je carburateur te krijgen, maar het is wel mogelijk met een hoop gepiel. Bas en ik vertelde hem dat we binnen geen luchtfilterrubbers gezien hebben, maar terwijl ik dit typ herinner ik me dat er uit dat rode SS50 frame een luchtfilterrubber stak, dus er was er wel degelijk een. Nadat ik de foto's die ik gemaakt had met mijn camera had laten zien en nadat we dus de indruk hadden gewekt dat er geen luchtfilterrubber voor hem was vond hij dat hij dus ook niet meer naar binnen hoefde. Het idee werd geopperd om even een terrasje en daarbij een biertje te pakken, maar eerst wilde ik even gaan tanken want mijn SS50 stond op reserve. Bas was zo aardig om me een tientje te lenen zodat ik mijn tank helemaal vol kon gooien en Bas schoot ook de biertjes voor. Mijn geld was op gegaan aan een oliekoeler voor mijn SS50 (jawel), die werd met het warme weer van de laatste paar dagen véél te heet namelijk. Ik heb dus geen geld meer maar wel weer iets om mee te showen op de komende ritten.

Een foto van mijn nieuwe oliekoeler om het af te leren