Make your own free website on Tripod.com

De Bout aan de wout rit, zondag 7 mei 2001


Op zondag 7 mei was de Bout aan de wout rit in Den Bosch. Voor mij is dat een flink eind rijden vanuit Amersfoort, maar ik zou niet alleen gaan wat altijd wel scheelt. Ik had gemaild met een andere stroker uit Amersfoort die heel dicht bij mij bleek te wonen, alleen had ik hem nog nooit ontmoet. Hij wilde graag mee naar Den Bosch. Ook had ik met Seroj gemaild, ik moest om 09:15 bij de pont bij Wijk bij Duurstede zijn. Dit had ik weer doorgemaild naar die jongen die vlak bij me woont, en ik had hem gezegd dat ik om 08:30 wilde vertrekken om zo mooi op tijd in Wijk bij Duurstede te zijn. De zaterdag voor de rit was ik op het verjaardagsfeestje van Martijn geweest en was daar gebleven tot kwart over 1 's nachts, daarna heb ik thuis nog een film zitten kijken waardoor het flink laat is geworden. Hierdoor had ik me een beetje verslapen, maar niet erg. Om kwart over 8 haalde ik mijn SS50 uit de schuur en heb ik de begrenzer er uit gehaald en de speling op de uitlaat-klepstoter even nagekeken. Toen ik mijn SS uit de schuur haalde hoorde ik in de verte een luid brullend viertaktje en even daarna hoorde ik hem weer, ik dacht dat dit die jongen zou zijn waarmee ik samen zou rijden want het kwam uit de richting van waar hij woont. Om even voor half negen was ik bij hem voor de deur, maar nergens een viertakt te bekennen en toen ik aan belde kreeg ik geen gehoor. Ik heb nog even gewacht maar er was niemand, ik dacht dat hij ongeduldig was geworden of zo en dat hij al vooruit was gegaan. Dus ben ik vertrokken richting Wijk bij duurstede en ik heb daarbij niet zuinig aan gedaan met het gas. Vlak voor WijkBD kwam ik bij een rotonde met een bordje waarop "Tiel" stond met een veerpontje er bij, dus die richting moest ik uit. De weg was lang en slingerend door een fruitgaarde-gebied, en de weg leek me veel te lang want Wijk ligt aan het water en ik kwam maar geen water tegen, maar richtingaanwijzers stonden er niet. Op een gegeven moment kwam ik bij een kanaal en even daarna bij een bordje "Welkom in de gemeente Houten" ... ik was dus ergens toch verkeerd gegaan. Ik zou mezelf niet zijn als ik niet verkeerd zou rijden. Dus ik ben omgedraaid en ik heb de route terug gereden naar WijkBD en ben door de stad heen richting rivier gedaan. Bij de pont stonden er twee op mij te wachten, waar ik gelukkig nog mooi op tijd aan kwam. Die jongen uit Amersfoort hadden ze niet gezien. Na dat we de rivier waren overgestoken zijn we naar Druten gereden, het plaatsje waar de familie De Graaf zich schuil houdt. Toen we het huis binnen drongen troffen we een volle ontbijttafel aan waar Ezra ook aan zat te ontbijten. Even later kwam er nog iemand bij en waren we met zijn zevenen. Eerst zijn we even gaan tanken met zijn drieŽn waarna we terug gingen om ons klaar te maken om te vertrekken naar Den Bosch.

We maakt ons klaar voor vertrek

Seroj had nieuwe zelf lichtschakelaars gemaakt die ik even moest zien, aan-uit en highbeam-lowbeam

Van Druten gingen we via de pont bij Lith naar Den Bosch. Het verzameltijdstip in Den Bosch stond gepland om 12 uur, we waren er een half uur eerder en er was nog niemand. Na een beetje rondhangen en na het afstellen van het volume van mijn toeter zijn we op zoek gegaan naar een tentje waar we wat konden eten. In Den Bosch hadden ze blijkbaar ergens een excuus gevonden om feest te vieren want er was parade en het plein waar we naar eten zochten werd vol gezet met praalwagens. Nadat we een patatje gehaald hadden gingen we terug naar de verzamelplaats. Daar aangekomen ontdekte ik dat ik de sleutels van mijn brommer niet bij me had, niet in mijn broekzak, niet in mijn tas en ze zaten ook niet in het contact waar ik ze soms wel eens in laat zitten (lees: vergeet uit te halen). Dus ik ging zoeken en mensen vragen en nog meer zoeken. Na de hele route naar de patatzaak heen en weer te hebben afgespeurd naar mijn sleutels stond ik weer bij mijn brommer en besloot om het contactslot maar te saboteren. Toen ik bezig was te besluiten om de bedrading los te halen of om het slot te slopen kreeg ik mijn sleutels aangereikt ... ik had ze (weer eens) in het contact laten zitten en toen we patat waren gaan halen hadden ze de sleutels er maar even uit gehaald.
Ondertussen begonnen de strokers Den Bosch binnen te komen. Ezra en ik hebben toen de dempers uit onze uitlaten gehaald om het verschil eens even goed te laten horen ... alleen Ezra trilde daarmee het lampje van zijn achterlicht uit de fitting.

Een Ctje Een CD50 met aangepaste SS50 uitlaat
Een Dax met bloemetjes-motief, zelfbouw uitlaat, fietsstuurtje op een Chalykroonplaat en twee fietslampjes als koplamp Bij sommigen sloeg de verveling toe en werd het tijd om te gaan stunten, ik heb ook een filmpje van een mooie wheelie van hem, klik hier om het filmpje (343k) te downloaden
Deze SS50 was bijna helemaal origineel en in een zeer goede staat, alleen waren er extra voetsteuntjes aan de bovenste motorsteunbout gemonteerd zodat er een kleine ukkepuk voor op de buddy zittend mee kon rijden Deze CD met SS tank zat helemaal onder de pukkels. Die zijn er denk ik met een kitspuit op gemaakt en ze zaten echt overal op
Seroj wilde graag een foto van mij maken met mijn digitale camera En hij wilde ook op de foto met Ernie

Toen we vertrokken even na 1 uur telde ik 19 brommers, eigenlijk 20 maar de PC50 van Rutger bleef achter in het busje staan waarmee hij gekomen was, zijn PC haalt net de 35 Km/h en dat is niet prettig meerijden, dus hij zat achterop. Na 100 meter rijden of zo zag ik een SS50 op een aanhanger staan achter een auto en deze auto sloot zich bij de rit aan, dus toch weer 20 brommers. Even later werd er gestopt om die SS50 uit te laden zodat die op zijn eigen wielen mee kon rijden en daarna gingen we naar het tankstation. Men had zin om te raggen, toen we stopten om die SS50 uit te laden werd er hier en daar door de modder gebanjerd en bij het tanken maakte Ezra een burnout op een natte putdeksel.
Tijdens de rit zag ik regelmatig iemand door de berm rijden. Op een gegeven moment zag ik dat Seroj na een uitstapje door de berm op eens een hek tussen hem en de weg vond en dat er voor hem bouwwerkzaamheden waren waar hij niet langs kon, dus hij moest omdraaien en ons daarna weer bijhalen, maar gelukkig voor hem gingen we vrij langzaam op dit stuk. Even daarna stopten we bij een kort doodlopend stukje weg bij een geluidswal.

Die geulen in het gras zijn vers, 10 seconden nadat we hier stopten werden ze al "aangelegd"

Een aantal mensen besloot dat het een 50-tal meter terug beter vertoeven was dus die gingen daar heen. Terwijl we Ezra boven op de geluidswal door de begroeiing zagen crossen zijn we ook maar die kant uit gegaan.

Een foto vanaf de geluidswal Ezra had zijn brommer boven op de geluidswal geparkeerd, maar die moest ook weer naar beneden, daar heb ik een filmpje van, klik hier om het filmpje (343k) te downloaden

Seroj probeerde nog om met zijn rag-C de geluidswal te beklimmen, maar hij kwam niet verder dan 1 meter hoog en ramde bijna Ezra's XL50 toen hij achteruit weer naar beneden kwam.
Niet lang nadat we een aantal oude BMW's voorbij zagen komen die ook een toertocht aan het houden waren zijn we ook verder gegaan. Het is jammer dat BMW nu van die lelijke motoren maakt, die oudjes zijn namelijk hartstikke mooi. Ik zag dat Ezra een groot deel van de begroeiing mee nam, want die was aan zijn motorblok blijven hangen toen hij daar door heen reed, maar wat aan je brommer blijft hangen valt er ook weer af, net als de paardebloem die ik onder mijn verzekeringsplaatje had geklemd.
Tijdens de rit gebeurde er vrij weinig, behalve dan dat er gesprongen werd over de middenberm op de weg. De route leidde ons naar de MacDonald's waar we een tweede pauze hielden. Deze pauze was voor mij wel welkom want ik had honger, ik had namelijk zelf geen boterhammen bij me en ik had ook nog niet ontbeten. Tijdens deze pauze was het motoren kijken, want er stonden er meer dan genoeg bij de Mac, vooral een van de Ducati V-twins was erg in trek. Het ontwerp van het blok dat hier onder hing was best wel apart, het was niet zo'n V-twin zoals de meeste waar je echt duidelijk een V-vorm ziet zoals bij een Honda Shodaw. Dit blok had een staande cilinder en een liggende cilinder, de staande cilinder zat half onder het frame weggeborgen en de liggende lag ongeveer op dezelfde hoek als de cilinder van een viertaktblokje. Nadat ik een van de Laser-dempers had bekeken op een andere motor kreeg ik het idee om ooit eens een uitlaat voor een viertaktje te maken met zo'n dikke Laser demper er op, daar kan Kitaco dan mooi een puntje aan zuigen!

Pauze bij de Mac, geparkeerd op de parkeerplaatsen voor invaliden Deze Dax had geen zijstandaard, dus daarom droeg de berijder er van de hele rit een emmertje bij zich waar zijn Dax op kon leunen

Na de stop bij de Mac gingen we verder, maar er stonden er 2 te tanken bij de Texaco naast de Mac dus was het even wachten. Wachten in de berm natuurlijk terwijl we geulen aan het graven waren met onze achterwielen. Daarna konden we weer verder. We hebben de hele rit uit gereden zonder problemen, behalve dan dat die bloemetjes Dax ergens was afgeslagen en even niet meer wilde starten. Toen we op deze Dax aan het wachten waren werd er gevraagd hoe lang de rit eigenlijk was, de organisator zei dat het een kilometer of 100 was, een aardig lange rit dus. Toen die Dax zich weer aangesloten had gingen we verder, op dit laatste stuk terug naar Den Bosch ging af en toe het gas open.

Terug in Den Bosch Rutger zet zijn PC50 op zijn plek zodat er nog een C50 bij kon voor afdeling Hiversum

Na de rit gingen we met dezelfde 7 weer terug. Bij de pont bij Lith nam Ezra een andere afslag, want hij moest naar Nijmegen. Wij namen de pont en gingen verder naar de brug over de Waal bij Beneden Leeuwen. Hier spiltsten we op, en met zijn drieŽn gingen we de brug over en gingen verder naar de pont bij Wijk bij Duurstede. En vanuit WijkBD ben ik terug gegaan naar Amersfoort waarbij ik de reserve van mijn benzinetank heb moeten aanbreken. Ik vond het jammer dat ik de enige Amersfoorter was bij de rit, want die jongen waarmee ik samen zou rijden heb ik niet gezien ... ik lees net mijn mail terwijl ik dit schrijf, het ging ook over de volgende rit in Utrecht, niet deze rit ... weer zo'n typische Ivo-actie. Het was een mooie dag met aardig wat zon 's middags, alleen wat koud en winderig 's ochtends en 's avonds.