Make your own free website on Tripod.com

De Brakke bakken rit en de algemene leden vergadering van de HVN


Op zondag 4maart was de brakke bakken rit en aansluitend op de eindbestemming de algemene leden vergadering van de HVN in Wijk bij Duurstede. Het verzamelen zou om 11 uur beginnen op de parkeerplaats voor het paleis Soestdijk, dus rond 11 uur was ik er.

Tijdens het verzamelen. Er waren veel Ctjes bij.

Vlak na mij kwam Seroj aan samen met een paar anderen, aalleen Seroj's broer was er niet bij, die had pech. Ik hoorde dat de uitlaat van zijn verchopperde SS50 los was gekomen en dat hij alsnog zou komen als hij de uitlaat er weer op had gezet. In de tussentijd kwamen er nog meer mensen bij.

Ik weet niet helemaal zeker of dit zou een C320s, TT50 of een TS50 is, maar in ieder geval een van de drie. S-type stoterstangenblok, CD tank en de teller in de koplamp, wie het weet mag het zeggen. Een leuke paarse SS50 racer, racekontje, clip-on stuurtje een leuk uitlaatje en een aangepast achterspatbord.
Seroj was weer op zijn "leger C50" gekomen. Hij heeft twee nieuwe tasjes aan de beenkappen gehangen om hem nog cooler te maken, nu alleen nog een brandblusser er op ... Een CY50, die zie je niet veel, lekker dikke banden heeft dat ding!

Toen er nog een paar mensen aan kwamen heb ik een kort filmpje van ze gemaakt terwijl ze aan kwamen rijden, klik hier om het filmpje (270k) te downloaden. Het originele filmpje was een stuk scherper, maar daardoor ook bijna 2MB groot, dus heb ik de kwaliteit van het filmpje moeten verminderen. Even later kwam Ezra aan met passagier.

Ezra in aantocht. Ezra's nieuwe CY.

Toen Ezra me zag begroette hij me met zijn voor mij bekende roep: "Hé, daar heb je Ivo met zijn digitale camera!". Ezra had ook een CY, normaal zie je ze nooit en dan zijn er opeens twee van die dingen. Ezra had hem voor weinig geld op de kop weten te tikken.
Na wat gepraat met bekenden en veel naar brommers kijken was het alweer half twaalf geweest en de rit stond gepland om om 11:30 te vertrekken, maar Seroj's broer was er nog niet dus werd het vertrek uitgesteld. En eigenlijk was dat maar goed ook want tijdens het wachten kwamen er nog een stuk of 6 mensen bij en die hadden anders de rit gemist. Maar uiteindelijk kwam hij dan toch aan op zijn chopper, met de uitlaat er onder. Deze keer zat die dikke vrachtwagenuitlaat er weer onder net als bij de Anti-Bert rit, alleen was die uitlaat nu verchroomd.
We gingen van start, eerst gingen we door Soest naar een pompstation, de BP vlak bij Leertouwer. Na het tanken gingen we langs Leertouwer richting Utrecht. Het eerste deel van de rit ging goed zonder problemen, maar een stuk over de helft van de rit ging het bijna mis. Toen Seroj de weg wilde afzetten om ons vrij baan te geven werd hij bijna aangereden, het was echt kantje boord. Seroj was bepaald niet blij met die automobilist die blijkbaar dacht dat brommers voor hem wel aan de kant zouden gaan. Op een afstandje zag ik Seroj met een rood getint gezicht naar de automobilist schreeuwen, de automobilist was echter niet van plan zich te gaan verontschuldigen en reed weg. Ik twijfelde of alles wel goed was want ik kon die actie van die automobilist niet goed zien, maar Seroj stapte weer op zijn brommer en ik heb er verder niets meer over gehoord dus dat zat wel goed.
Een stukje verder stond een bord waarop stond dat Wijk bij Duurstede nog maar 9 kilometer was, dus we waren er al bijna. Voor ons zagen we de dijk al, diezelfde dijk waar we tijdens de "Ik ben blij dat ik Honda rij" rit over heen zijn gegaan, alleen kwamen we toen vanaf de andere kant van Wijk bij Duurstede. Over de dijk rijden vind ik altijd leuk dus enthousiast ging ik met het gas vol open de dijk op. Maar bovenop de dijk stopte opeens iedereen, blijkbaar was er een pechgeval, iemand had een lekke band omdat hij zijn velglint vergeten was in zijn wiel te doen. Bovenop de dijk hebben we een aardig tijdje gewacht terwijl Seroj naar het pechgeval toe was.

Op de dijk

Op de dijk heb ik ook even een kort filmpje gemaakt, klik hier om het filmpje te downloaden (269k). Moge het overigens duidelijk zijn dat er op een digitale fotocamera geen steadyshot zit, het is immers een fotocamera geen videocamera. Het was overigens goed koud die dag en bovenop de dijk voelden we dat nog eens extra. Toen heb ik mijn handschoenen over mijn uitlaat gehangen en mijn handen even tegen het hitteschild van mijn uitlaat aan gehouden, maar die was gewoon koud, dus dan maar met mijn handen tegen de uitlaat. De uitlaat was niet eens heet, nauwelijks lauw eigenlijk. Er was nog een jongen die me vroeg of het niet een beetje heet was, niet dus. Na dat te horen probeerde hij de bocht van mijn uitlaat eens, die was blijkbaar ook niet echt heet want hij pakte hem zo vast net na de bocht. Ik denk dat het komt doordat ik nu met een begrensd vliegwiel rondrijd om oom agent tevreden te stellen, nu kan ik veel minder toeren maken. Bij 7000 toeren houd hij er mee op, maar dan ga ik alsnog 60 Km/h. Hoe dan ook, met dat vervroegende vliegwiel ging hij tot over de 10000 toeren in de vierde versnelling en daar werd hij toch echt wel wat warmer door.
Vanaf de andere kant van de dijk kwam een andere "brakke bakken rit" ons tegemoet, alleen dit waren geen Honda's, zelfs geen brommers. Het was een rit met oude autotjes en er zaten een aantal hele brakke bakken tussen.
Seroj was alweer een tijdje terug toen er twee Honda's de dijk op kwamen rijden, of de ongelukkige hier nou bij zat is me niet helemaal duidelijk, maar we gingen verder richting ALV dus er was in ieder geval een oplossing voor gevonden.

Een C50 met de Britse vlag als buddyovertrek. De regenboog C70 van Kim en de C90 van Jasper, allebei uitgerust met koffers.
Het gele Ctje van Pytrick met een grappig stuur. De CD van Tim.
Nog meer brommers bij de ALV En hier nog een rijtje.

Bij het gebouw waar de ALV werd gehouden hangt in Wijk bij Duurstede de plaatselijke rollerblade-jeugd rond inclusief dikke gettoblaster. Kim en Jasper waren er al, hun Ctjes stonden al netjes geparkeerd. Ze hadden niet mee gereden met de rit omdat ze zo dicht bij de locatie van de ALV wonen. Langzaam aan druppelde het volk naar binnen toe terwijl ik buiten nog wat foto's nam (zie boven), maar deze keer was ik niet de enige die er met de camera in de aanslag rondliep, het meisje dat op die C50 met de Union Jack buddy was gekomen liep ook met een camera rond met brommers in de zoeker.
Binnen was eten te krijgen en daar was ik erg blij mee want ik had honger, dus heb ik een paar tosti's besteld voordat de vergadering begon. Toen we de vergaderzaal binnen gingen moesten we even de presentielijst tekenen en kregen we een stembriefje. Er moesten een aantal nieuwe bestuursleden gekozen worden, er moest beslist worden over de ambassadeurs en er moest beslist worden of Cyta en Frits die gingen aftreden tot ereleden verheven mochten worden. Al tosti-etend zat ik in de zaal terwijl Cyta de vergadering opende. Cyta gaat stoppen met het voorzitterschap vanwege haar moederschap, dus moesten we een nieuwe voorzitter kiezen. Voor het voorzitterschap was maar 1 kandidaat en dat was Merel, die tot nu toe de ledenadministratie deed. De functie van de ledenadministratie werd samengevoegd met het penningmeesterschap omdat die functie nauw aan elkaar verwant zijn, Martijn kreeg er dus een functie bij.
Omdat er nu nog maar 4 functies zijn is er een nieuwe functie in het bestuur gecreëerd omdat het bestuur uit een oneven aantal mensen moet bestaan om verdeeldheid te verkomen. De nieuwe functie is die van de PR, van nu af aan wordt er dus aan PR gedaan, in het laatste 4-Stroke magazine is te lezen wat deze functie ongeveer in houdt. Voor het bestuurslid PR waren er twee kandidaten, Seroj en Kim. Dit vond ik persoonlijk een moeilijke keuze, ze zijn allebei goed gemotiveerd, Seroj heeft er meer ervaring mee dan Kim, maar Seroj heeft het ook weer druk met het magazine terwijl Kim weer tijd genoeg had om aan deze functie te besteden. Seroj heeft uiteindelijk de functie gekregen.
Omdat Frits ging aftreden moest er een nieuw bestuurslid voor de evenementen gekozen worden, ook hiervoor waren er twee kandidaten, Wilmar en Jasper. Wilmar was niet aanwezig bij de ALV en dat werkte niet echt in zijn voordeel, de functie ging naar Jasper.
Nu was het de beurt aan de ambassadeurs. Het ambassadeurschap binnen de HVN had geen duidelijke functieomschrijving en van sommige ambassadeurs werd niets meer vernomen, sommigen bleken niet eens meer lid te zijn van de HVN. Omdat de ambassadeurs dus geen functie hadden was er besloten om alle ambassadeurs er uit te knikkeren en daarna te stemmen of deze functie een nieuw leven zou krijgen of dat het ambassadeurschap voorgoed tot het verleden zou gaan horen. D meerderheid was van mening dat een netwerk van ambassadeurs grote voordelen kon hebben, de ambassadeurs worden dus opnieuw aangesteld en voor het ambassadeurschap wordt een functieomschrijving gemaakt. Iedereen die suggesties had voor deze functie mocht ze achterop zijn stembriefje schrijven.
Daarna was het de beurt aan de huishoudelijke regelementen. In het regelement staat dat als je mee wil doen aan de Hondadag dat je op een Honda viertakt mee moet rijden. De vraagwas hoe dat nou zit met Jincheng en andere imitatiemerken. Het fijt is dat het geen Honda's zijn, en bovendien worden de milieu eisen steeds hoger waardoor het viertaktblok steeds populairder zal gaan worden, simpelweg omdat de tweetakt het heel moeilijk gaat krijgen om aan die eisen te gaan voldoen in de toekomst. Het resultaat hiervan is dat we in de toekomst scooters gaan krijgen met een of ander viertaktblok er onder. Helaas voor de imitatieviertakt-rijders ...
Daarna was er nog 1 ding waar over gestemd moest worden, of Cyta en Frits ereleden zouden worden of niet. Met grote meerderheden is voor allebei Ja gestemd, dus de HVN is twee ereleden rijker.
En toen was het pauze, in de pauze hebben we onze stembriefjes ingevuld en de suggesties voor de functie van de ambassadeurs opgeschreven.
Na de pauze was de bekendmaking van de stemmen, de resultaten heb ik hierboven allemaal al verklapt. Daarna gingen we door met de bekendmaking van het financieel jaarverslag 2000 en de begroting voor 2001. Toen de begroting behandeld was vroeg Cyta aan Martijn waarom de post "portokosten" zo laag begroot was. Op dat moment kreeg ik een beetje last van trots, omdat ik de persoon was die Martijn en Seroj er op heeft gewezen dat het magazine voor een veel lagere prijs verstuurd kon worden. Ik werk bij de post bij de afdeling "business balie" in Amersfoort, daar doen we vooral aan het invoeren en behandelen van Port Betaald partijenpost, dus ik weet daar wel het een en ander van af. Als de HVN postzegels zou plakken zou het ze F3,20 per blad kosten, maar als je een partij post aanlevert met "Port betaald" er op dan kan de partij als drukwerk verstuurd worden voor F1,11 per blad. Dit was dus wat de HVN deed want dat scheelt nogal wat. Maar nou heeft de post nog iets leuks, als je een blad hebt die minstens vier keer per jaar verschijnt dan kan je bij de post een contact afsluiten. De post is hierdoor verzekerd van vaste aanlevering van post en daarom hoeft de verstuurder dus veel minder geld te betalen, met zo'n contract kost het verzenden van het 4-Stroke magazine slechts 56 cent per blad, dus maar de helft. Op jaarbasis zal dit de HVN ongeveer F1000,- schelen, het maakt me blij dat ik de HVN (en dus onszelf) op deze manier heb kunnen helpen.
Vervolgens werd er een nieuwe kascommissie aangesteld, deze commissie controleert de uitgaven van de HVN zodat ze onze lidmaatschapsbijdrage niet gaan uitgeven voor cilinderkoppen met gelagerde nokkenassen en carbon uitlaten voor hun eigen brommers en zo, niet dat ze dat zouden doen hoor, maar zo'n kascommissie voorkomt in ieder geval dat zoiets ooit zal plaatsvinden.
Bij de rondvraag kwam nog ter discussie wat het lidmaatschap van de HVN gaat kosten in Euro's. De verlenging van het lidmaatschap is F25,- en omgerekend is dat 11,34 Euro. Dit is in overleg afgerond op 11,50 Euro. Een nieuw lidmaatschap kost F30,- en omgerekend is dit 13,61 Euro. In overleg is dit bedrag afgerond op 14,- Euro. Iedereen die lid wil worden en dat nog niet is moet dat dus nu doen, sowieso omdat het moet, maar ook omdat je dan nèt iets voordeliger uit bent. Er werd tijdens het overleg over de prijs in Euro's verteld dat het verschil in de prijs voor een 16-jarige maarliefst een hele lolly scheelt, word dus NU lid! Overigens vind ik niet dat mensen moeilijk moeten gaan zitten doen over deze kleine verhoging van de lidmaatschapbijdrage, de prijs is in jaren niet verhoogd dus de inflatie is hier echt niet mee gedekt. Sterker nog, is het lidmaatschap ooit wel eens verhoogd? Weet iemand hoeveel het kostte toen de HVN werd opgericht?
Hierna werd de ledenvergadering gesloten. Cyta deelde nog mee dat ze erg blij was met de opkomst, want in voorgaande jaren waren er maar heel weinig mensen naar de algemene leden vergadering gekomen. Ze was daarom ook erg blij met het initiatief van een rit die naar de ALV toe leidde en ze vond dat in de toekomst vaker van dit soort ritten georganiseerd moesten worden. Ze stelde zelfs voor om in komende jaren vanaf 3 verschillende plekken in het land een rit te organiseren die alledrie op de ALV zouden eindigen. Op zich een goed idee, ik ben zelf ook van mening dat er zo veel mogelijk leden naar de ALV toe moeten komen want zoals je hierboven hebt kunnen lezen worden er belangrijke dingen besloten en daar moeten we allemaal over mee stemmen.

Aanvulling:
Ik heb een mailtje gekregen van Wouter. Wouter was die jongen die een lekke band had. Hij vertelde dat er wel een velglint in zijn wiel zat, alleen die was helemaal gaar en dat was nog werk van de vorige eigenaar. Zijn SS werd gestald bij iemand thuis en Wouter ging verder bij iemand achterop. Later heeft hij zijn brommer opgehaald met een busje, bij de eigenaar van het busje zijn band geplakt en daarna kon hij pas naar huis.
Ik heb ook een berichtje van Ezra gehad, die vertelde me dat het lidmaatschap van de HVN ooit nog F15,- is geweest voor een nieuw lid en F10,- voor een verlenging, maar dat is allemaal lang geleden.