Make your own free website on Tripod.com

De Combirit 2001, zondag 24 juni 2001


Op zondag 24 juni werd de combirit gereden in Nijmegen, een rit voor alle oldtimers, dus ook voor tweetaktjes. Sjoerd en ik hadden weer afgesproken op de stoep van Leertouwer om daar te verzamelen voor de tocht naar Nijmegen toe. Toen ik bij Leertouwer aan kwam zag ik Sjoerd net in de richting van het BP station rijden, dus ging ik er achter aan, ik moest ook nog tanken voor de rit. Even later kwam Tim er ook aan, hij vertelde dat er nog iemand zou komen op een Ctje. Na het tanken zagen we dat de benzinetank van Sjoerd benzine op de uitlaatbocht druppelde, zijn tank was dus lek. Tim en Sjoerd zijn toen naar Tim's huis gereden om de benzinetank van Tim's SS op Sjoerds SS te zetten. Ondertussen bleef ik bij Leertouwer wachten op de berijder van het Ctje die mee zou rijden. Een kwartier na de tijd die we hadden afgesproken om te vertrekken kwamen Sjoerd en Tim weer terug nadat ze de blauwe SS tank van Tim op Sjoerds SS hadden gezet. Maar van het Ctje was nog geen spoor te bekennen. Omdat we hadden gepland om een kwartier eerder al vertrokken te zijn dachten we dat het Ctje niet meer zou komen en zijn we met zijn drieën naar Nijmegen vertrokken.

Sjoerd's SS met de blauwe tank van Tim


Via Amersfoort-Leusden hebben we een stuk van de route van de Hondadag gevolgd waar we uiteindelijk weer vanaf zijn geweken om bij Amerongen de pont te nemen. Bij de pont is de plek waar we met Martijn's berop mag je terugschakelen rit hadden gepauzeerd. Toen we de rivier over waren zijn we doorgereden naar de brug over de Waal bij Beneden Leeuwen. Daarna naar Nijmegen met een tussenstop in Druten om te kijken of er vanuit huize de Graaf nog mensen richting Nijmegen gingen. Maar in Druten was iedereen al vertrokken, en na een praatje gemaakt te hebben met de moeder des huizes zijn we verder gegaan naar Nijmegen.
In Nijmegen stond al aardig wat volk op de waalkade, de viertaktjes voerden wel duidelijk de boventoon (en zo hoort het ook :-)).

Er waren best veel CD50's Meer CD's dan SS50's zelfs
De Trial 110 van Gouke (toch?) En een span P-tjes

Om even over 1 gingen we van start. In Nijmegen werd ook een bromfietsbeurs gehouden, daar gingen we dan ook eerst naar toe. Op het terrein waar de beurs werd gehouden was het feest, er werd muziek gespeeld, er stond een biertent en twee kraampjes waar je patat en snacks kon halen. Toen we het terrein op reden met zijn zeventigen (zo hoorde ik later van Ezra) trokken we flink de aandacht, wat wil je met zo'n aankomst. Aan het begin van het terrein zag ik een PC50 staan en daar wilde ik even naar gaan kijken, maar eerst moest ik nog even mijn C310 parkeren. Toen ik bij de plek aan kwam waar ik die PC50 zag staan was die PC al weg, maar vlak bij waar we allemaal onze brommers geparkeerd hadden stond nog een groep van zo'n 10 viertaktjes. Op weg naar die brommers toe sprak Ezra me aan, hij was consumptiebonnen aan het uitdelen, hij was me al aan het zoeken, maar ik moest natuurlijk meteen beginnen met ergens naar toe lopen. Met die consumptiebon ben ik eerst maar eens een biertje gaan halen, want het was warm die dag en ik had dorst gekregen. Met een biertje in de hand ben ik zo het hele terrein rond gelopen en zo kwam ik weer terug bij die biertent waar ik mijn lege glas weer kon inleveren, daarna heb ik maar meteen een patatje gehaald. Iedereen stond zo'n beetje rond de groep viertaktjes die op de beurs stond, dus daar ben ik toen ook maar naar toe gegaan.

Onze geparkeerde brommers Een monkey die op de beurs stond
En een minitrail En een SS50M
Een oud type Duitse SS50 (of was het nou een oud type Engelse?) met net zo'n buddy als Tim op zijn CD50 heeft Deze "een beetje aangepaste" CB50 werd ter plekke door een van de strokers aangeschaft, hier heeft hij de rit mee uitgereden. We vroegen ons af waar die tank van was, misschien van een van de XL of XR types? Er zaten overigens spinnenwebben in de tank, en het geheel reed ook nog.

Er lag ook een C-stuurtje, het leek zo net alsof iemand zijn C50 had ingegraven ...

Deze foto ging eigenlijk om het kettinkje dat Olivia had gemaakt van een aandrijfketting

Na ons bezoek aan de beurs ging de rit verder met dus 1 CB50 er bij. Het weer was echt prachtig, en nou dat het flink aan het zomeren is maakt dat het rijden nog mooier. Tijdens de rit zijn we nog ergens van de weg af het fietspad op gedoken om daar te stoppen. Er was blijkbaar iets gebeurd, maar ik weet alleen niet wat, na een paar minuten konden we weer verder. Verder is er tijdens de rit niet veel gebeurd, behalve dan dat het erg relaxed rijden was met het mooie weer.
De route leidde ons naar een parkeerplaats bij een wegrestaurant. Op die parkeerplaats was het behoorlijk druk, maar er was nog wel een plekje waar we onze brommers kwijt konden. Er stonden ook een aantal motoren waar onder een Suzuki waar een ratbike van was gemaakt. Alleen zag die motor er veel te net uit om een èchte ratbike te zijn, maar daardoor was het geen minder leuk geval.

"Ratbike" kan je ook letterlijk nemen Overal op de motor zaten mieren, hier eentje op een knipperlicht van dichtbij
En een rijtje mieren op de koplamp Ken en Barbie zaten boven op benzinetank
NOS ? En een dikke rattenval achterop
Dikke uitlaat Weer onze geparkeerde brommers
Ja, ik weet het, dit is helemaal geen viertakt. Maar de voorvork van deze brommer is wel een mooi stukje techniek En er waren nog meer tweetaktjes, het was tenslotte de combirit

Na hier gepauzeerd te hebben zijn we verder gereden. Uiteindelijk kwamen we weer in Nijmegen uit waar we café Merleyn in gingen. Hetzelfde café waar de HVN nieuwjaarsborrel werd gehouden na afloop van de nieuwjaarsrit.
In het café besloten we dat we ook maar ergens wat te eten moesten gaan halen, want het leek er op dat het nog laat ging worden, we moesten namelijk ook nog helemaal terug naar Amersfoort/Soest/Huizen. Samen met 2 anderen die dezelfde richting uit moesten. Met zijn vijven zijn we vertrokken, eerst naar Arnhem toe, en toen we eenmaal de rivieren over waren zijn we westwaards gegaan. Vlak na Arnhem hebben we overigens een stukje over de autoweg gereden. Helemaal plat liggend op mijn C310 haalde ik misschien net de 60 Km/h. Zo'n C310 is een vreemde verschijning op de autoweg, niet vreemd dus dat ik werd aangestaard door de motorrijders die voorbij raasden. Omdat iedereen op de autoweg het gas vol open trok waren ze vrij snel uit het zicht, maar bij de afslag waar ze er af gegaan waren stonden ze op me te wachten toen ik daar op mijn C310 kwam aangesukkeld.
In Wageningen hadden we in de binnenstad een snackbar opgezocht om het een en ander te nuttigen. Na Rhenen zijn we ergens het bos in gedoken waar we over van die hele smalle fietspaadjes langs zandwegen reden. Als je over zo'n zandweg rijd creëer je overigens een enorme stofwolk :). Bij Amerongen aangekomen hebben we nog een stukje van Martijn's bergop mag je terugschakelen rit gevolgd over die heuvelachtige weg waar Ezra onderuit was gegaan. Via via waren we weer bij Leusden aangekomen waar we afscheid namen van de twee die met ons mee reden. Een stukje verder in Leusden hebben we nog heel even gezwaaid naar iemand op een SS en 10 minuten later was ik alweer thuis. Hoewel de rit naar Nijmegen en terug niet eens zo heel erg lang leek hebben we toch iets van 3 uur nodig gehad voor de rit naar Nijmegen toe, en ook zoiets voor de rit terug. Al met al weer een zeer geslaagde dag met een heleboel kilometers onder mijn wielen door.