Make your own free website on Tripod.com

De "Even naar de Mac in Veenendaal rit Part 2":


Het was weer zo ver, op zondag 1 oktober was het tweede deel van onze rit. Omdat deel 1 een flop was (4 brommers) hebben we de rit opnieuw georganiseerd, deze keer op een zondag. Ik had met een meisje gemaild (CD50) die graag mee wilde doen aan onze rit, alleen wist ze niet goed hoe ze naar Veenendaal moest rijden. Ze kende Amersfoort wel en dus hebben we om 11.30 uur bij cafť van Zanten afgesproken om samen naar Veenendaal te rijden. Ik kwam 5 minuten eerder aan dan we hadden afgesproken en heb er vervolgens een half uur gewacht, maar geen meisje op een CD50. Het begon toen ook een beetje te spatten maar het stelde niet veel voor. Ik ben maar in mijn eentje naar Veenendaal gegaan en onderweg er naar toe begon het steeds harder te regenen. Ik had met Eddy (de mede-organisator) afgesproken dat ik bij de Macdrive zou staan en hij bij de Mac in het centrum. Toen ik bij de Macdrive aan kwam stonden er 4 daxjes onder een Macdonald's-parasol op het terras te schuilen voor de regen dus heb ik mijn SS50 er bij gezet en ben naar binnen gegaan. De jongens die daar zaten waren vanuit Apeldoorn gekomen maar omdat het regende wilden ze niet mee rijden, bij de een bleef de gasschuif plakken en bij de ander werd het luchtfilter zo nat. Even later kwamen er twee jongens bij, eentje op een SS50 en een op een dax. Ze kwamen uit Nijmegen (toch?) en ze vonden het ook erg jammer dat die lui op die daxjes niet mee wilden rijden. Om 13.00 vertrokken we met zijn drieŽn naar de Mac in het centrum om ons aan te sluiten bij de groep die daar zou staan. Eddy had me verteld dat er op zijn minst 5 mensen met hem mee gingen, dus zouden er wel een paar staan dachten we. Eenmaal in het centrum aangekomen was er helemaal niemand, zelfs Eddy niet.

Mijn SS50 en de Dax en SS50 uit Nijmegen bij de Mac in het centrum

Teleurgesteld gingen we de Mac in om wat te eten. Tegen de tijd dat we wilde gaan vertrekken kwam Eddy aan. Omdat er in het centrum niemand was was hij naar de Macdrive gereden precies tegen de tijd dat wij bij de Macdrive vertrokken. De vijf mensen die met hem mee zouden komen hadden stuk voor stuk afgebeld omdat het zo regende. Die twee jongens uit Nijmegen zijn toen weer vertrokken en Eddy en ik hebben nog wat zitten praten over zijn nieuwe dax en zo. Ik heb foto's gemaakt van hoe hij op zijn dax wheelie's en burnouts aan het maken was.

Een burnout met een flinke spay Op een leeg plein kan je lekker hard
En een wheelie maken En nog meer wheelies

 Eddy en ik moesten allebei nog tanken dus zijn we naar de Esso gereden. De jongen die daar aan de toonbank stond vertelde dat hij ook een dax had en een paar andere viertakts. Hij wist niets van de rit die we georganiseerd hadden en zei dat we het misschien beter moesten bekendmaken. Ik zal eens opsommen waar deze rit allemaal bekend stond:

Na het tanken ben ik nog een stukje met Eddy meegereden en plotseling hield zijn dax er mee op. Ik vroeg hem nog of hij per ongeluk diesel getankt had, maar dat was het niet. Het luchtfilterrubber was lek en daardoor was er water in zijn carburateur gelopen. Hij heeft de vlotterbak leeg laten lopen en hem daarna weer vol laten lopen met benzine en toen deed hij het weer. Op de weg terug naar Amersfoort leek het nog harder te zijn gaan regenen. Ik had mijn handschoenen niet aan en de regen kwam door de mouwen van mijn motorjas omhoog! Toen ik thuis kwam waren mijn schouders dus gewoon nat. Voorlopig komt er van mij geen rit meer, misschien volgend jaar. Twee flops in een jaar vind ik meer dan genoeg.