Make your own free website on Tripod.com

De dwars door de polder rit, zaterdag 14 april 2001


Afgelopen zaterdag werd de dwars door de polder rit gehouden vanaf het Domplein in Utrecht. De verzameltijd was gepland om 11:00 uur en de vertrektijd om 11:30. Dus tegen half 11 ben ik op mijn SS50 gestapt en naar Utrecht vertrokken vanuit Amersfoort. In Utrecht waren ze weer lekker aan het bouwvakken dus moest ik omrijden, maar zo lang je op de toren af rijdt kom je er wel. Om even voor 11:00 uur kwam ik aan, mooi op tijd dus.

De C50 van Bart (de organisator) inclusief Union Jack

Een rode CD50 waarvan de eigenaar zijn gare achterspatbord met een touwtje vast aan het zetten is

Een aan alle kanten overgespoten SS50, een zilver blok is eigenlijk best wel mooi

Er stonden nog niet zo veel brommers maar ik was ook mooi op tijd. Dus eerst heb ik even flyers uitgedeeld om mijn rit te promoten en daarna kwam de camera tevoorschijn. Als snel kwamen er meer mensen bij en binnen een half uur waren er een stuk of 25 à 30 brommers, dus nog meer flyers en nog meer foto's.

Een zwarte Dax met een grappig klein uitlaatje Een chaly met een dikke zelfbouwer er onder
En zo ziet die bocht van die zelfbouwer er uit, je blijft mooie dingen zien. En nog een zelfbouwer. Dat lege blikje met gaatjes er in past precies in die dikke pijp, dan het bochtje er op en dan heb je een pracht van een demper die je er zo weer uit hebt.

Er was een CD50 met een zelfgebouwde uitlaat, deze CD50 had ik ook al gezien bij de nieuwjaarsrit afgelopen januari. Deze zelfgebouwde uitlaat vind ik er erg cool uit zien dus ging ik hem even van dichtbij bekijken. Het einde van de uitlaat was een bocht die van de rest van de uitlaat af gehaald kon worden en binnen in de uitlaat zat een leeg conservenblikje met gaatjes er in die als demper dienst deed. De eigenaar van die zwarte CD50 en ik hebben even met zijn uitlaat zitten spelen, bochtje er af, blikje er uit, motor starten, bochtje er weer op, blikje tegen de bocht aan houden, uiteindelijk bleek dat die uitlaat met bocht zonder blikje het mooiste geluid gaf. Ik heb het geluid van de uitlaat opgenomen toen het bochtje er af was, klik hier om het geluidje (56k) te downloaden.

Als je je SS wil verhogen kan je er zo als je ziet ook een C-brug op zetten Mooie tank heeft deze trouwens
Een stukje van een voorspatbord als achterspatbord gebruiken kan ook, en het roest ook niet. De highwaysteps die bij de Anti-Bert rit los waren gekomen zitten er weer op. Deze keer met scharniertjes, zodat de steps ingeklapt kunnen worden.

Een klein groepsoverzichtje waarbij ik nooit goed weet wat ik er bij moet zetten

Ik vond het weer eens tijd om zonder begrenzer te gaan rijden, dus heb ik mijn begrenser uit mijn carburateur gehaald. Ik gebruik een afgezaagd stuk gasschuif als begrenzer, dit stukje zit bovenop de andere gasschuif in mijn carburateur waardoor het gas maar voor 1/3 open kan. Er werd me gewezen op een druppel olie die onder mijn blok lag, dit kon niet vond ik mijn SS50 lekt NOOIT, maar toch bleek de olie van mijn blok te komen, de olie lekte er via mijn klepstoterdop uit. Om kwart voor twaalf ongeveer kwamen er nog een paar mensen bij, een kwartier na de vertrektijd want er werd nog op een paar mensen gewacht, maar niet lang daarna vertrokken we.
De binnenstad van Utrecht is lekker chaotisch en druk met smalle straatjes, dus binnen een paar minuten waren we de achterste helft van de groep kwijt, dus zijn we even gestopt om op ze te wachten. Dit gaf me even de gelegenheid om mijn klepstoterdop aan te draaien om het bloeden van mijn brommer te stelpen, maar ik kreeg hem met de hand niet strakker aangedraaid dan hij al was. Het was me duidelijk dat de rubbers aan vervanging toe waren. De achtergebleven helft van de brommerrijders kwam er aan, dus was het tijd om weer verder te gaan richting tankstation. Op weg naar het tankstation reed er een politieauto een stukje mee midden in de groep brommers, ik hield hem goed in de gaten in mijn spiegel want ik had net mijn begrenser er af gehaald. Gelukkig lieten de blauwe terroristen ons met rust en namen ze een andere afslag.
De kassière van het tankstation was duidelijk niet gewend om in een klap een rij van 10 man aan de kassa te hebben staan, want het ongelofelijk langzaam. Ik moest dus eerst wachten met tanken voordat mijn voorganger had afgerekend en daarna kon ik in de rij voor de kassa gaan staan. Als een van de laatste was ik aan de beurt, dus daarna was het opschieten naar mijn brommer en het ritueel van sleutel in het contact, helm op, handschoenen aan en brommer starten even snel afraffelen en rijden maar. De rit werd wat sneller gereden dan wat gebruikelijk is bij een rit, de organisator reed ongeveer 45 à 50 Km/h. Op zich is het wel eens een keertje fijn als je tijdens een rit een keer je gas af en toe kan open zetten.
Op een lang recht stuk door de polder ben ik even naar de organisator toe gereden om te vragen of we nog lang rechtdoor gingen, want in dat geval wilde ik wel even een stukje vooruit gaan om met mijn digitale camera te kunnen spelen. Bij de tweede zouden we naar rechts gaan, dus ik trok mijn gas open en scheurde naar die bocht toe. Het is heerlijk uitwaaien als je weken lang met een begrenzer hebt rondgereden waardoor je brommer met heel veel moeite de 60 Km/h haalt en nu opeens in een mum van tijd op de 80 Km/h zit. De afstand tussen mij en de groep was nog niet zo groot toen ik bij die bocht aan kwam, dus ik moest snel mijn brommer in de berm zetten, mijn helm af, handschoenen uit, rugzak af, camera uit mijn rugzak, camera aan zetten en meteen afdrukken want ze hadden me alweer bijgehaald. Het resultaat is een filmpje waarop iedereen staat behalve Seroj en mijzelf, Seroj was me namelijk achterna gegaan en hij stond ook in de berm te wachten. Klik hier om het filmpje (344 Kb) te downloaden.
Een stukje verder kwamen we langs een speeltuin met een klein crossbaantje voor mensen met een crossfiets, hier sloegen Seroj en Ezra af om even op dat crossbaantje te spelen, maar we hebben niet lang op ze hoeven te wachten. Ze waren overigens wel meer bezig, zo heb ik Seroj (zoals gewoonlijk) grote stukken in de berm zien rijden en werd ik op een gegeven moment door Ezra ingehaald terwijl hij door  de modder in de berm aan het rijden was.
Na een stukje langs de Vecht hebben we in een dropje onze brommers op het plein gezet om daar te bivakkeren. Op de hoek van dit plein stond een SS50 met een paarse tank geparkeerd, de eigenaar hiervan reed dus niet mee en was ook niet even komen kijken naar al het viertaktgeweld dat zich daar afspeelde. Jammer voor hem dan, had hij maar mee moeten rijden, je mist een hoop lol als je niet aan ritten mee doet.

De hele kudde (bijna dan) Hier Ezra's XL50 in de voorgrond

De tussenstop was een mooi moment om de klepstoterdoppen van mijn SS50 om te wisselen, zodat het rubbertje van boven en onder kon omwisselen, dit rubber zou misschien niet lekken. Daarna ben ik de patatzaak in gegaan waar zo'n beetje iedereen al aan de patat zat. Vlak nadat ik mijn patatje had kwamen er twee paashazen binnen, nouja, twee mensen in paashaaspakken die beschilderde eieren uitdeelden en iedereen een prettig pasen te wensen. Ezra vroeg me daar om voortaan niet zo ver naar links te rijden als ik niet aan het inhalen was, want als Ezra zich tussen mij en die met 120 Km/h tegemoet komende mercedes probeert in te wurmen dan wordt die mercedesrijder zo bang. Ezra had er wel gelijk in dus ben ik na de patattenstop wat meer rechts gaan houden. Normaal in het verkeer verdom ik het om rechts te houden, op die manier heb ik al eens een aanrijding gehad met een auto die me inhaalde en vervolgens rechtsaf sloeg en mijn SS50 in de linker flank schepte (eikel), hij had me niet gezien zei hij. Daarom dat ik normaal midden op de weg blijf rijden, automobilisten blijven maar lekker achter me, ik rijd hard zat binnen de bebouwde kom vind ik. Maar als je tussen de brommers in rijdt werkt dit anders dus heb ik mijn gewoonte maar even aangepast.
Op de terugweg naar Utrecht toe is er vrij weinig gebeurd, gewoon lekker kruisen terwijl je de wereld ondersteboven gebold in het chroom van je voorspatbord gespiegeld ziet. Het viel me op dat er geen enkel pechgeval was geweest, meestal heeft er wel iemand een gebroken gaskabel of koppelingskabel of verliest iemand het visje van zijn ketting, maar deze keer waren er geen problemen. In Utrecht aangekomen zag ik het plaatje van mijn vliegwielkapje er bij bungelen, een van de schroefjes was er uit getrild en de andere was er ook al bijna uit, ik was dus bijna het plaatje verloren. Ik heb maar snel het bungelende plaatje er af gehaald en in mijn tas gestopt voordat ik kwijt was. Ook zag ik weer een verse druppel olie aan mijn klepstoterdop hangen, dus het andere rubber was net zo lek als die ene die ik eerst onder had zitten. Vanaf het Domplein zijn we nog met een klein groepje naar café België gegaan om wat na te bieren over de rit, altijd leuk om na een rit nog even ergens een café in te gaan.
Toen het tijd was om naar huis te gaan was het zachtjes aan begonnen met regenen. Ik was van plan om een stukje mee te rijden met het groepje dat naar Zeist toe ging, Ik ken Utrecht namelijk heel slecht en ik wist niet zeker welke kant ik uit moest. Naar Zeist is voor het eerste stuk precies dezelfde route als naar Amersfoort als je vanuit Utrecht komt, dus dat was voor mij de goede kant uit. Maar mijn SS50 wilde geen toeren meer maken, luid protesterend en sputterend werd vertelde mijn SS50 dat we niet meer dan 6000 toeren gingen doen (digitale toerenteller), wat ongeveer 50 Km/h is in de vierde versnelling, bij hogere toeren begon mijn SS50 te protesteren. Ik denk dat het tijd is om mijn puntjes maar eens bij te stellen. Al snel was ik de groep naar Zeist uit het oog verloren en ben ik rustig aan in mijn eentje verder gegaan, gelukkig vond ik in Utrecht nog een paar richtingaanwijzers richting Amersfoort. Tijdens het rijden begon het harder te regenen, dat kon er nog wel even bij. Lekkende klepstoterdoppen, losgetrilde schroeven en een niet meewerkende ontsteking, maar toch stug blijven genieten van het rijden.
Toen ik thuis kwam begon het ook nog eens te sneeuwen ... sneeuw in april. Ondanks de kleine kuren van mijn brommer was het een prima rit en ik heb er erg van genoten.