Make your own free website on Tripod.com

The Quest for the holy Honda, zondag 8 juli 2001


Afgelopen zondag was de Quest for the holy Honda rit in Wijk bij Duurstede. Na de vorige rit waarbij ik een lekke band had had ik maar besloten om die oude versleten bandjes van mijn C310 te vervangen, dus had ik nieuwe banden gekocht en die er onder gezet. Ik heb toen gelijk maar de lagers en de keerringen in de wielen vervangen, want die waren ook helemaal gaar. Sinds ik die nieuwe banden had slingert het voorwiel van mijn C310. Dit kon misschien liggen aan dat de banden niet helemaal mooi recht in de velgen zaten. Dus heb ik mijn C310 in mijn schuur opgehangen aan spanbanden, de banden leeg laten lopen, de randen van de banden waar ze in de velg zitten ingespoten met PTFE en vervolgens de banden zo hard mogelijk opgepompt. Het idee was dat de banden door de veels te hoge bandendruk zichzelf recht zouden trekken in de velgen, daarna heb ik ze leeg laten lopen totdat ze de juiste spanning hadden.
Het weer was regenachtig, dus heb ik maar een regenbroek onder mijn buddy van mijn C310 gestopt voor het geval dat het wat harder begon te regenen dan het gemiezer van het moment dat ik uit Amersfoort vertrok. Na de "uitlijning" van mijn nieuwe banden reed mijn C310 wel wat stabieler en het gezwabber in het voorwiel was veel minder, maar helemaal super was het nog niet. En het bleken ook heel duidelijk geen regenbanden te zijn, want ze gleden alle kanten op, het liefst als ik gewoon recht door wilde rijden.
Toen ik bij Maarn in de buurt kwam begon het harder te regenen en ben ik onder het viaduct onder de A12 door gestopt om die regenbroek maar aan te trekken (ondingen). Via Doorn en Cothen ben ik vervolgens in Wijk bij Duurstede uitgekomen.
Toen ik door het centrum van Wijk bij Duurstede reed op weg naar de haven waar verzameld werd zag ik een SS met een gele tank staan op een straathoek. "Waarom ben je niet naar die rit?", vroeg ik me meteen af. Ik dacht even verderop in die straat een groepje mensen te hebben zien staan en ik dacht iemand te horen roepen, dus ben ik even omgekeerd om te kijken wat daar allemaal aan de hand was. Die groep mensen bleken strokers te zijn, de verzamelplaats voor de rit bleek verplaatst te zijn naar het centrum, bij de haven stond iemand om daar de mensen op te vangen werd me verteld.
Die SS met gele tank die ik had zien staan was de SS van Olly (Olivia), die voor haar rit (want zij organisserde de rit samen met Koen) even snel in elkaar gezet was omdat haar C-tje uit elkaar lag om gespoten te worden.

De SS met C-blok van Olly

Met fietsstuur en weer een Union Jack zadel net als haar C-tje

Deze SS die (zo hoorde ik) in elkaar was gezet met van verschillende mensen geleende onderdelen was best wel een aparte verschijning. Een grappig solozadel, een leeg koplamphuis (bedrading? wat is dat?), zo goed als geen bedrading dus, geen framekapje, een C50 blokje er onder, een gloednieuwe ketting met van die goude schakels (Regina ketting) en een lage uitlaat (dat is een Forza, toch?).

Olie uit mijn blok?

Juweeltjes

Terug bij mijn C310 zag ik opeens dat er olie uit mijn blok kwam, en nog wel van boven uit! Boven op het blok zit bij de C310 de carterontluchting, ik denk dat ik er misschien iets te veel olie in gegooid had en dat dat er vervolgens weer uit gespuugd werd. Maakt niet uit, dan krijgt het schakelmechanisme boven op het blok ook wat smering.
Van Peter moest ik even naar zijn ratbike komen kijken want hij had juwelen op zijn benzinedop geplakt. Ondertussen raasden er nog een aantal strokers voorbij die op weg waren naar de haven, terwijl Olly's SS nog steeds op de hoek stond om de aandacht te trekken, tevergeefs blijkbaar.
Vervolgens moest ik van Tintin even naar zijn CD komen kijken, hij had een nieuw blokje er onder hangen. "Een C-blokje?", vroeg ik, maar nee, het bleek een Singa blok te zijn (wel een beetje bijgeschaafd natuurlijk). Het was een 70cc met een gelagerd kopje en een 12mm carburateurtje. Ik mocht van Tintin even een rondje rijden, want hij reed zo ontzettend soepeltjes vertelde hij. En dat reed het inderdaad, dat blokje loopt ongelofelijk soepel. En als je denkt dat hij met die 12mm maar weinig vermogen zou hebben dan heb je het mis, want dat ding trok stevig door. Hoe zou dat blokje lopen met een Keihin 20mm van een CB125? Er is veel gezegd over Singa onderdelen, maar Tintin had er duidelijk iets heel moois van kunnen maken.
Ondertussen werd er op Olly's SS door iemand een testritje gemaakt terwijl de demper er uit gehaald was, dit mooie geluidje wist ik op te nemen terwijl de SS op ons af kwam gereden (galmt lekker daar in Wijk bij Duurstede), klik hier om het geluidje te downloaden (56 Kb).
Pytrik was er ook, alleen was hij er niet op de brommer omdat het big end van zijn krukas niet meer wilde, hij was met de auto even komen kijken.

Een prachtig ge-airbrushte tank Koen's CD met witte framekappen en een wit koplamphuis
Een C50 met een deurbel En een hoog stuur en een SS50 uitlaat
Een PS-je En de uitlaat van Olly toen de demper er weer in gezet werd

De C50 met de deurbel, SS50 uitlaat en Pytrik-stuur (no offence) was ook weer zo'n apart gevalletje. Dat hoge C-stuur wordt door sommige mensen een Pytrik-stuur genoemd sinds hij met zo'n stuur op zijn C50 op de brakke bakken rit verscheen, het beestje moet een naam hebben. Die SS50 uitlaat had overigens het een en ander van de beenkappen weggesmolten.
Niet veel later kwam het groepje met Seroj en Ezra aan, Ezra werd geduwd door Seroj omdat zijn XL er mee gekapt was, het probleem zat hem in de ontsteking. Ook zag ik Barneveldse Jos nog ergens, maar die reed ook niet mee want hij had een lekke band, dat waren er dus al 3 die door pech niet mee konden rijden.
Er werd me nog even gevraagd om men mijn nummer 10 sleutel kon lenen, Tintin had hem even nodig en een jongen op een groene C50 ook even. Bij die C50 was er iets moest de ketting wat strakker, maar het stukje waar de kettingspanner op de achterbrug zit was helemaal omgevouwen en de brug was daar open gescheurd, dat zag er niet al te jofel uit.
Om 13:00 uur vertrokken we uit Wijk bij Duurstede. We reden exact de route die ik had genomen toen ik naar Wijk bij Duurstede toe reed (alleen dan terug) tot aan de benzinepomp. Mijn tank zat nog voor 2/3 vol, dus ik hoefde niet te tanken, maar ik had wel honger dus ging ik toch nog even bij de pomp naar binnen om daar wat te knagen te halen. Toen ik bij de kassa stond met mijn zak chips (je moet toch wat eten) en ik zei "Alleen deze", toen vroeg Gimon me of mijn brommer soms op lucht liep of zo. Nee, niet op lucht, maar hij is wel heel zuinig. Veel tijd om mijn chips op te eten had ik overigens niet want we gingen er meteen weer vandoor, dus die zak chips verdween in een van de zijtassen die ik aan mijn C310 heb gehangen. Ik had bij de dumpstore in Amersfoort het een en ander gehaald en aan mijn brommer gehangen, 2 pukkels (legertasjes), een veldvles en zo'n opvouwschep. Je moet toch iets aan je brommer hangen als je hem een eigen look wil geven. Het paste ook allemaal bij het leuke donkergroene kleurtje van mijn C310.

Na de tankstop gingen we verder via de route terug naar van waar ik gekomen was, precies dezelfde route. Niet zo heel ver van het tankstation af werd er even gestopt om een reden die me niet helemaal duidelijk was op dat moment. Waarschijnlijk was het een pechgeval, want ik hoorde na afloop van de rit dat die jongen op die groene C50 was uitgevallen omdat het stukje dat van zijn achterbrug was omgevouwen en gescheurd was afgebroken. Een meter of 20 voor me zag ik Seroj naar me zwaaien en gebaren dat ik een fototje moest maken. Wat hij precies van plan was wist ik niet, maar ik pakte braaf mijn camera, we stonden toch even stil. Seroj stond met het voorwiel van zijn brommer naar een baal stro dat in de berm lag, het resultaat zie je op de foto's hier onder.

Seroj, wat doe je? Owkee ... had je niet net getankt?

Ik moest snel mijn camera weer wegstoppen want we gingen weer verder. Camera weg, helm weer op, handschoenen weer aan, C310 starten en vervolgens maar het gas d'r op (welk gas? Je C310 is hardstikke sloom Ivo!) om de rest bij te halen. Op eens voelde ik mijn achterband weer wat glijden (nee, hè!), maar er was niets aan de hand, het was Seroj die mijn C310 aan het aanduwen was. Toen mijn C310 dik in de overtoeren zat gebaarde ik naar Seroj dat het zo wel hard genoeg was (70 zoiets?). Het begon ook weer aardig te regenen en veel vertrouwen heb ik nog niet in mijn nieuwe banden, ik verwacht overigens wel dat die wat beter worden naarmate ze wat verder ingereden zijn. We waren overigens zo weer bij de rest, 70 is best wel hard op een C310 met rotbanden in de regen.
Vanaf Doorn reden we het stukje dat we met mijn rit hebben gereden richting Den Treek, overigens nog steeds volgens de weg terug naar Amersfoort. Maar zo ver als Den Treek gingen we niet want bij Maarn gingen we rechtsaf zodra we onder het viaduct onder de A12 door waren, van daar uit ging het richting Woudenberg.

ZB50-SS50-CD50-C310 En nog meer brommers

In Woudenberg hielden we pauze bij die glazen tentjes die daar midden in het dorp langs de N226 staan. We gingen met zijn allen een van de glazen tentjes in, en daarbinnen was het best wel sjiek. We gingen natuurlijk meteen met zijn allen aan de toonbank staan om onze bestelling te doen, maar zo werkte het daar niet. Je moest eerst aan een tafeltje gaan zitten en vervolgens kwam het oberinnetje langs om de bestellingen op te nemen, ook goed, ik vind het allemaal prima, doe mij maar een warme chocolademelk met slagroom. Ezra zat ook op eens bij ons aan het tafeltje, maar had je geen pech met je XL dan? Ja, maar Ezra kon met de bezemwagen mee. Want er bleek ook een bezemwagen te zijn die me nog niet opgevallen was, de auto werd bestuurd door een vriendin van Olly.
Nadat we weer opgedroogd waren, onze warme chocolademelk op hadden en (per tafeltje) afgerekend hadden vertrokken we weer vanuit Woudenberg. Maar natuurlijk niet voordat sommige mensen Woudenberg kennis lieten maken het het fenomeen "Honda viertakt burnout op het pleintje" ... op zondag in een zwarte-kousen dorp :) . Vanuit Woudenberg namen we de weg naar Scherpenzeel, dit stukje hebben we met de hondadag ook gereden. Terwijl iedereen op de provinciale weg reed reed ik even op het fietspad er naast. Het asfalt was alweer zo goed als droog (wisselvallig die dag), dus ik ging een even kijken wat mijn banden nou precies deden bij het wat heftigere stuurwerk. Al slalommend reed ik over het fietspad, en zo kwam ik er achter dat die nieuwe bandjes van mij met het wat verder overhellende bochtjeswerk best goed op de weg lagen, alleen recht door rijden vinden ze blijkbaar niets want dan gaan ze glijden. Bij mijn SS was dat juist precies omgekeerd, als ik wat verder probeerde over te hellen op mijn SS wilde de achterband niet meer en begon te glijden, hangen in de bochten was daardoor ook niet aan te raden op mijn SS.
Vanaf Scherpenzeel gingen we via via richting Leersum en langs de provinciale weg naar Leersum toe (de N226 weer) stopten we even. Er werd gewezen naar een zandpad dat redelijk stijl een heuvel op liep, "Het hoeft niet" werd er gezegd. Terwijl ik een paar mensen het gas open zag trekken en hen zag proberen in volle vaart de heuvel op proberen te komen dacht ik van "Ach, waarom ook niet". Mijn C310 heeft dan wel totaal geen vermogen, maar wel een aardig hoog koppel, dus het kon misschien nog wel lukken ook dacht ik. Eerst even in zijn twee wat vaart maken en daarna terug in zijn 1 voor het steile stuk. Toen ik terug ging naar zijn 1 verloor ik het boutje dat ik bij mijn C310 in het schakelhandvat heb als beunhazen-oplossing voor het vastzetten van het handvat op mijn ingekorte stuur, het boutje zat vast in een moertje dat ik in het handvat had gemaakt in een groter gat dat weer door een van de vorige eigenaren in het handvat was geboord voor hetzelfde probleem, dit moertje was losgeschoten. Dus mijn handvat gleed bijna van mijn stuur terwijl ik ondertussen rustig in zijn 1 verder tegen de heuvel op hobbelde. Op het aller steilste stukje van het pad (graadje of 40 omhoog?) moest ik stoppen want mijn voorganger was daar op zijn SS stilgevallen. Ik ben toen afgestapt en heb mijn brommer naar boven laten rijden zonder dat hij mij hoefde mee te slepen, nee mijn C310 heeft geen cruisecontrole, ik liep er naast terwijl ik het gas een beetje open hield.
Boven op de heuvel vroeg ik me af of die heilige Honda die we aan het zoeken waren hier misschien te vinden was, maar nee, alleen de honda's die we zelf naar boven hadden gereden. Dus toen gingen we maar weer naar beneden, maar we moesten wel even van het pad af want Ezra kwam in volle vaart op de brommer van Seroj de heuvel op gestuiterd. Remmend een steile helling af in nat mul zand was een soort van blij-dat-ik-glij ervaring, maar wel leuk.
Gelukkig had ik nog 2 boutjes in mijn frame zitten die bedoeld zijn voor de beenkappen, alleen zitten die kappen er niet op, dus een van die boutjes kon mooi in mijn handvat. Aan Seroj heb ik toen een touwtje gevraagd die ik een paar keer over het touwtje heen geknoopt heb zodat deze er niet uit kwam. Seroj had nog een hele bos touwtjes aan zijn brommer hangen die over waren van de ballonnen die aan zijn brommer hadden gezeten tijdens de show in de Arena.
Nadat iedereen die de heuvel op was gegaan er ook weer af was gekomen gingen we weer terug naar Wijk bij Duurstede waar op het plein uiteraard nog even door sommige mensen een beetje rubber werd neergelegd. Daarna gingen we een café in, "De verjaardag van tante Marie" heette dat café (lekker bier!). Na daar nog even te zijn blijven plakken, 2 biertjes en een aantal mensen de foto's te hebben laten zien die ik gemaakt had (LCD schermpje) ben ik weer op huis aan gegaan. Geen verdwaaltocht deze keer zoals bij de vorige rit, in de regen is het ook wat minder leuk om te dwalen.
Jammer van het weer, maar het was wel erg gezellig vond ik. Alleen die heilige Honda hebben we niet gevonden ... zoeken we volgend jaar nog een keer?