Make your own free website on Tripod.com

De "Back to the roots" rit, zaterdag 16 december


Vandaag was de "Back to the roots" rit in Utrecht, Eelco had hem georganiseerd en ik wilde er graag aan mee doen. De rit was in Utrecht, dus niet zo ver bij mij vandaan (ik woon in Amersfoort). Ik ben op mijn SS gesprongen met mijn stoere race-handschoentjes aan, alleen die handschoenen waren nog doorweekt van de regen van toen ik gisteravond op mijn SS naar huis toe ging van mijn werk. Doordat het zo koud was en mijn handschoenen nat waren kreeg ik ongelofelijk koude vingers, halverwege de rit naar Utrecht toe ben ik dus ook gestopt bij de Mac in Soesterberg om binnen even een bak van die gore koffie (smaakt echt niet) te doen, wat te happen en mijn handen een beetje op temperatuur te laten komen. Mijn handen deden gewoon pijn van de kou, van mijn linker hand kon ik mijn duim niet eens bewegen en ik had nog maar net de kracht in mijn vingers om de sleutels van mijn brommer vast te houden, die koffiestop was dus geen overbodige luxe. Binnen in de Mac konden mijn handschoenen ook een beetje drogen, daardoor heb ik hierna ook veel minder last van koude handen gehad. Vlak voor Utrecht heb ik bij de Esso nog even mijn tank vol gegooid en vervolgens ben ik naar de verzamelplaats gereden door mijn koplamp steeds in de richting van die grote toren te richten en zo kwam ik op het Domplein aan.

Een C op het Domplein. De omgebouwde C van Seroj.
Een staalwollen uitlaatdemper, een goedkope en effectieve manier om oom agent tevreden te stellen. Aparte creaties waren er ook.
Een Singa Monkey, voor het eerst dat ik er eentje aan een rit mee zie doen. Weer zo'n zeldzame verschijning, de PS50.

Op het domplein stonden nog niet zo veel mensen, maar er kwamen er al snel meer bij. In totaal waren we met 20 mensen, en da's niet slecht voor een rit op een zaterdag. Ik heb net als vorige keer weer een geluidje opgenomen, klik hier om het geluidje te downloaden (56k). Het geluidje is van Eelco's CD. Ik heb nog een hoop meer foto's maar het zijn er te veel om ze hier allemaal neer te zetten, mail me als je ze wil hebben, dan stuur ik je een ZIP met alle foto's.
Toen gingen we van start. Tussen alle bouwwerkzaamheden, fout geparkeerde auto's en wirwarrend verkeer van Utrecht door gingen we naar het pompstation zodat niemand tijdens de rit zonder benzine zou komen te staan. Vlak nadat we bij het pompstation vertrokken viel er een brommer stil dus ik wilde de voorhoede gaan waarschuwen van dit geval. Ik reed achteraan en we reden op een fietspad 2 aan 2, dus het was moeilijk inhalen. Gelukkig had Seroj er meer van begrepen dan ik, hij ging meteen de rijbaan op en had de voorhoede te al pakken terwijl ik nog maar 6 brommers had ingehaald. Toen we allemaal stilstonden en ik mijn SS alweer half gekeerd had zag ik de achterblijvers alweer aan komen, het was dus niets ernstigs. Een stuk verder had Eelco een bezoekje aan een kasteel gepland. Netjes achter elkaar aan gingen we door de poort het landgoed op.

Met zijn allen bij het bijgebouw Het kasteel.
Alle brommers in een rijtje. Toch wel machtig hoor, zo'n kasteel.

Terwijl we bij het bijgebouw stonden ging Eelco even vragen of we bij het kasteel mochten staan om wat foto's en zo te maken en Ezra ging maar eens even kijken waarom het achterlicht van zijn XL50 het niet meer deed. Volgens mij had dat misschien toch wel iets te maken met die plens water die er uit kwam toen hij het glaasje van het achterlicht er af haalde. Even later gingen we naar het kasteel toe en hebben we de brommers daar in een rij neergezet die minstens even imposant was als het kasteel (van dichtbij dan). Even later bleek dat we entree hadden moeten betalen voor het betreden van het landgoed. Die entree hadden we moeten betalen bij dat poortje waar we zo netjes met zijn allen onder door gingen, maarja, Honda viertakts zijn nou eenmaal niet te stoppen. We hebben toen even een collecte gehouden om alsnog de entree te betalen. Even later gingen we weer verder met de rit en verlieten we het landgoed door hetzelfde poortje waardoor we het landgoed opgekomen waren. Nu kregen we af en toe een spatje regen, maar niets om je druk om te maken, mijn regenbroek bleef dus ook lekker in mijn rugzak zitten. Een stuk verder hadden we weer een pechgeval. De pechvogel kon nog op eigen kracht achter ons aan komen tot op de plek waar we waren gestopt vanwege het pechgeval.

Het pechgevalletje. Natuurlijk moest de berm er aan geloven.
Dus Ezra liet er zijn sporen achter. Hij liet ook een hoop modder achter op het fietspad en hij nam nog minstens zoveel modder mee aan zijn brommer.

Zijn uitlaat was los gekomen bij de cilinderkop, de tapeinden waarmee de uitlaat aan de kop vast zit kwamen er uit. Na 10 minuten sleutelen was dit probleem tijdelijk opgelost. In die 10 minuten ging Ezra zijn XL50 uitlaten in de berm. Om te beginnen een paar burnouts om de naastliggende sloot van wat extra modder te voorzien. Daarna heeft hij over een lengte van zo'n 15 à 20 meter een geul van zo'n 5 cm diep in de berm langs het fietspad gemaakt door de achterband op volle snelheid door de modder te laten slippen en zo langzaam langs het fietspad door de berm te rijden (als je dit rijden kan noemen). Ik hoop dat de plaatselijke plantsoenendienst blij is met die miniatuursloot langs het fietspad. Hierna gingen we weer verder met de rit. We gingen naar Woerden om daar in een café de nodige kopjes koffie en warme chocolademelk te nuttigen en weer een beetje op te warmen, het was namelijk nog steeds vrij koud en ik merkte dat weer flink aan een paar handen die nog in precies dezelfde stand stonden als toen ik mijn stuur vast hield op de brommer, gelukkig was het deze keer niet zo erg als vanmorgen bij de Mac.

We hebben onze brommers natuurlijk wel zo neergezet zodat de hele breedte van de stoep benut werd. Een Monkey achter tralies.

Na een bakkie koffie en een half uurtje gezellig op temperatuur komen gingen we weer verder. Met donkere wolken aan de horizon en een laag staand zonnetje reden we de regenboog tegemoet. Dit was het enige moment van de dag dat de zon een klein beetje scheen, maar dan wel onder de wolken door omdat de zon zo laag stond. Dit zou een heel mooi einde zijn geweest van de rit, maar zo ver waren we nog niet. Terwijl we terug gingen naar Utrecht moest het weer een beetje gaan regenen zoals het de hele dag al deed, een beetje wel en een beetje niet regenen. Vlak bij Utrecht zag ik dat er nog iemand problemen had met zijn uitlaat, alleen niet zo ernstig dat hij er voor moest stoppen. Zijn uitlaatpakking lekte zo enorm dat er net zo veel uitlaatgassen langs de pakking ontsnapten als er door de uitlaat gingen.

Weer terug op het Domplein. En die grote toren stond er ook nog.

Toen we weer op het Domplein aangekomen waren gingen een paar mensen meteen op huis aan terwijl de rest van ons in Utrecht een café opzochten om te naborrelen. In dat café bleek dat Ezra zijn binnenjas in het café in Woerden had achtergelaten, maar die jongen op die Singa ging via Woerden naar huis, dus die ging daar wel even vragen. Seroj had zijn slaapzak in één van de zadeltassen van zijn ombouw-C omdat hij in de buurt bleef slapen zodat hij mee kon doen aan de "Ik ben blij dat ik Honda rij" rit die de volgende dag in Zeist gehouden wordt, zodat hij niet helemaal dat pokke-eind terug naar huis hoefde. Ook vertelde hij me dat hij nog een CD voorvork met schijfrem had liggen en die wil ik héél graag hebben voor die racer die ik aan het bouwen ben (nouja, die ik GA bouwen), morgen in Zeist moet ik maar even vragen wat hij er voor wil hebben.
Ik vond het een hele geslaagde rit, alleen jammer dat het zo koud was. Ook vind ik dat ik zelf niet zo moet zeuren over die kou want een beetje bikkelen af en toe is goed voor je.