Make your own free website on Tripod.com

Vehikel II 2001, vrijdag 24 augustus 2001 T/m zondag 26 augustus 2001


Afgelopen weekend was de beur Vehikel. Ik had met Jasper (Evenementen bestuurslid HVN) geregeld dat een van mijn brommers bij de stand van de HVN zou komen te staan. Eerst waren we van plan om mijn C310 er neer te zetten, maar omdat ik een week eerder met mijn C310 een gat in de weg had ontmoet en daarbij mijn voorvering heb beschadigd leek het me niet zo'n mooi plan om op mijn C310 met zwabberend voorwiel naar Utrecht te gaan rijden. Dus mijn verbouwde Novio kwam bij de HVN stand te staan.
Vrijdags om 10:00 uur 's ochtends was ik klaar met mijn werk en ging ik op weg naar Utrecht op mijn Novio. Ik had in Utrecht met Adriaan afgesproken. Ook had ik wat onderdelen voor hem mee genomen die hij graag wilde hebben. Om 12:00 uur moest ik mijn Novio bij de jaarbeurs afleveren, dus Adriaan en ik zijn toen samen naar de jaarbeurs gereden. Maar niet voordat we eerst even 2 duostepjes op de achterbrug van Adriaans SS50 hadden gezet zodat ik achterop weer mee terug kon. De beurs ging namelijk pas 0m 3 uur open. Na mijn Novio in handen van Jasper bij de jaarbeurs achter gelaten te hebben gingen we terug om een lijstje te maken van de onderdelen die Adriaan wilde kopen op Vehikel. Zelf had ik mijn lijstje de dag van tevoren al gemaakt.
Lopend zijn we naar de beurs gegaan waar we even na openingstijd aan kwamen. Een novio-rijdende vriend van Adriaan, Leo genaamd, was met ons mee gegaan. Op het parkeerterrein voor de jaarbeurs stonden al een paar viertaktjes.

Een CD50

Een beetje een foute CD met foute voorvork en nog foutere buddy (no offence)

Een leuke zwart-wit-rode C50

2 C-tjes en een CD die samen 1 kettingslot deelden

Bij de kaartenverkoop kocht ik een 3-dagen kaart, want zaterdag had ik afgesproken met iemand die uit Gent zou komen, hij zou wat onderdelen voor mij, Adriaan en Eelco mee nemen, en zondag zou ik mijn Novio weer op halen. Bij een 3-dagen kaart krijg je overigens korting, dan betaal je F60,- i.p.v. F75,-. Eenmaal binnen zaten we meteen al in bakken met oude carburateurs te wroeten, maar er lag niets tussen wat interessant was. Na wat slenteren langs stands kwamen we in de laatste hal, de hal waar het viertaktgehalte het hoogste lag. Hier stond de stand van de HVN, de stand van Rovaza, van Loef en die van Cock v.d. Heuvel. Ook was er een stand van 2 jongens die bij Loef werken die een stand vol hadden met onderdelen die ze over hadden, veel cilinderkoppen en cilinders, een Dax frame, een SS frame en nog veel meer spul. Er tegen over zaten Barry en een vriend van hem die ook hun overschot aan onderdelen aan het verkopen waren. Bij diverse andere stands was ook nog het een en ander aan viertaktspulletjes te vinden, er waren met name veel blokken te vinden.

Zomaar 2 van de vele viertakt blokken die er op de beurs te vinden waren. Een SS blok waar naar mijn smaak iets te veel aan gebeund was en een C310a blokje die in goede staat leek te zijn

 Leo was op zoek naar een Novio blok, daar lagen er meer dan genoeg van op de beurs, ik heb er denk ik 8 à 10 zien liggen. Na een beetje rond gesnuffeld te hebben, naar prijzen te hebben gevraagd en de spelingen op de krukassen en zo na te hebben gekeken kozen we voor het Novio blokje dat we bij een Harley-onderdelen stand hadden gevonden. Het blokje zag er goed uit en hij hoefde maar F75,- te kosten.
Zelf moest ik nog een spruitstuk hebben voor een 20mm carburateur die ik nog had liggen. Dat spruitstukje had ik al snel gevonden bij Rovaza. Ook moest ik nog een nieuw cilinder-zuiger setje hebben voor mijn novio, of op zijn minst nieuwe zuigerveren, want mijn Novio stookte aardig wat olie. Dus had bij Rovaza meteen maar een pakkingssetje voor mijn novio gekocht. Adriaan moest voor zijn novio ook nog een cilinder en zuiger hebben. Na niet al te lang zoeken hadden we allebei een zuiger-cilinder setje te pakken, want er lagen er genoeg. Adriaan viste ook ergens een vlotterbakje van een C310a carburateur tussen uit, want hij wist dat de C310a carburateurs die ik nog heb liggen allemaal een krom getrokken voetje hadden. Ook zag ik nog een setje framekapjes voor een C50 liggen, na enig afdingen mocht ik ze voor F20,- mee nemen. Ze zijn in redelijke staat, met de goede knoppen er bij, alleen jammer dat ze zilvergrijs geverfd zijn, maar dat komt wel goed. Ook vond Adriaan nog een onderdeeltje van een C310 balhoofd voor me. Bij zijn C310 was dat ding gescheurd, dat blijkt wel vaker voor te komen, dus nu heb ik zo'n ding in reserve voor het geval dat die van mijn C310 de geest geeft.

Een passport Een C320s in topconditie

Terwijl we even bij de HVN stand aan het buurten waren werd er op de stand van Barry naast ons Barry's SS50 ter plekke gekannibaliseerd, eerst stond er nog een complete SS50, maar tegen het einde op vrijdag was het achterwiel, de achterbrug, de buddy en de tank er al van af. Van Barry heb ik ook nog dit mooie C50 tellertje gekocht voor de C50 die ik aan het opknappen ben.

Voor het eerst dat ik een C50 teller zie die maar tot 50 Km/h gaat, en dan ook nog eens met knipperlicht- en neutraal indicatie

De HVN stand was een soort van haven voor de viertakters. Je kon er even zitten en een praatje maken. Ook werden er door veel mensen even wat gekochte spullen gestald, zodat ze er niet de hele dag mee rond hoefden de lopen. Bij de stand hoorden we dat er ergens een Engelsman zat die C90 blokken te koop had, dus daar gingen we even een kijkje nemen. De beste man kwam uit Londen en had allemaal C90 spul mee genomen. CDI's, oude krukassen en gereviseerde krukassen. Revisieblokken en blokken waar hij nog niets aan gedaan had. Een aantal van de C90 blokken waren uitgerust met electrische startmotors. Alleen voor die C90 blokken hadden we geen geld bij ons, dus dat ging over.
Bij een stand vol met Puch onderdelen zagen Adriaan en ik een PS50 blokje liggen. Dat blok wilde Adriaan heel graag hebben voor zijn novio. Een PS blok heeft namelijk een 3-bak en een handkoppeling en dat is stoer onder je novio. Voor F100,- kon Adriaan hem mee nemen. Toen Jasper hoorde dat Adriaan een PS50 blok te pakken had gekregen wilde hij die eigenlijk wel hebben, want zijn PS50 staat nog steeds stil. Misschien dat er nog om dit blok gehandeld gaat worden.

Een volledig gerestaureerde Novio Een mooie C310a met beenkappen, een A-teller, een goede originele buddy en het originele achterlichtje. Naast deze C310a staat een CB50

Toen de beurs ging sluiten zijn we eerst bij de Mac wat gaan eten. Daarna zijn we met volgepakte rugzakken en een PS50 blok achter ons aan slepend op een uitklapbaar karretje naar het station gelopen, om vervolgens de bus te nemen naar Adriaans huis toe. Daar hebben we nog even alle onderdelen die we gescoord hadden bekeken. Adriaan had nog ergens een C310 voorspatbord te pakken gekregen en wat leuke lampjes en ik had nog wat gereedschap gekocht. Na samen met Adriaan en familie nog wat gedronken te hebben ben ik te voet naar het station gelopen om daar de trein naar Amersfoort te nemen.
Thuis zat ik nog even na te denken over die C90 blokken van die Engelsman, de prijs die hij voor die blokken vroeg lag ver onder de prijs van wat een C90 blok normaal zou kosten, zeker als het gaat om een revisieblok.
De volgende dag had ik dus geld geleend van mijn familie, en zelf ook nog eens F500,- gepind zodat ik genoeg geld had om zo'n blok te kopen. Toen ik vroeg of ik met de auto naar het station gereden kon worden bleek er een algemene staat van verveling te heersen, dus ze wilden me ook wel naar Utrecht brengen met de auto, ze hadden toch even niets te doen. Daar zeg ik dus geen nee tegen.
Het eerste wat ik in de jaarbeurs deed was naar de stand van die Engelsman lopen, maar hij was er nog niet en zijn stand was nog dicht. Dus toen ben ik via via weer naar de HVN-stand gegaan waar ik Sjoerd tegen kwam. Op de tafel van de HVN stand stond een Monkey die er vrijdag niet stond, wel een leuk ding. Een èchte Honda monkey overigens, geen Jincheng (of Jinkreng zoals dat tegenwoordig genoemd wordt). Na een tijdje gezellig vertoeven bij de HVN stand gingen Sjoerd en ik nog even kijken bij de stand van die Engelsman, maar die was er nog steeds niet. Na nog enigszins rondgespeurd te hebben kwamen we weer bij de HVN stand uit waar we Ratbike-Peter tegen kwamen. Het werd er alsmaar gezelliger. In de tijd dat Sjoerd en ik even weg waren bleek iemand op mijn verbouwde novio geboden te hebben. Dat ding stond niet eens te koop, hij stond er alleen maar voor de show. Maar goed, als er iemand genoeg geld voor bied dan wil ik hem op zich wel weg doen, maar dan wil ik er wel "beter" van worden, want mijn Novio is op het moment mijn enige goed rijdende viertakt.
Ik had 's zaterdags om 1 à 2 uur bij de HVN stand afgesproken met iemand die uit Gent zou komen, hij zou wat onderdelen mee nemen voor Adriaan, Eelco en mij. Namelijk een gelagerde cilinderkop mij, een  SS50 kop voor Adriaan en een CB50 voorvork voor Eelco. Deze onderdelen zou ik allemaal in ontvangst nemen om vervolgens de SS50 kop en de CB voorvork aan Adriaan en Eelco door te geven omdat ze er zaterdag niet konden zijn. Bij de HVN stand wisten ze er van, voor het geval dat ik misschien even ergens aan het kijken was als hij kwam.
Nog weer wat later waren Sjoerd, Peter en ik weer richting de stand van de Engelsman gegaan. En jawel, hij was er en had net zijn stand geopend. We doken meteen tussen de blokken in om ze eens goed van dicht bij te bekijken. Ook hebben we even een praatje gemaakt met de Engelsman (aardige vent overigens). De C90 (85cc) revisieblokken moesten F500,- kosten zonder electrische startmotor, en F600,- met startmotor. De helft van wat je bij de bekende viertakt-shops in Nederland voor een C90 revisieblok zou moeten neertellen. Dus er was geen twijfel ... ik moest zo'n blok hebben. Ook al heb ik op het moment niet eens een brommer waar dat blok onder kan. Mijn CD50 is nog niet klaar, en daar komt het blok van mijn overleden SS50 onder, en onder de C50 waar ik mee bezig ben komt juist een traag blokje, want die C50 wordt voor mijn zus en mijn zus wil niet opgevoerd rijden. Maar een C90 revisieblok kon ik gewoon niet laten liggen voor die prijs, dus heb ik er eentje met electrische startmotor gekocht en in zo'n tas op wieltjes gehesen die ik speciaal voor een eventueel aangekocht blok had mee genomen. Sjoerd wilde ook zo'n blok, maar hij had het geld niet bij zich, dus hij ging even pinnen.

Mijn C90 blokje

Ondertussen gingen Peter en ik met dat blok achter me aan slepend in die tas op wieltjes weer terug naar de HVN stand. Want misschien was Bert er al met dat gelagerde kopje, SS50 kopje en CB voorvork. Maar hij was er nog niet. Even later kwam Sjoerd aanzetten met zijn gekochte C90 blok, hij had ook voor een revisieblok gekozen. Die Engelsman had namelijk ook C90 blokken die niet nagekeken waren. Voor de twijfelaars onder ons, ik heb mijn blokje hier en daar een beetje open gemaakt en ik vond daar prachtige nieuwe onderdelen, allemaal netjes gemonteerd met nieuwe boutjes, dus het zijn wel degelijk gereviseerde blokjes en niet zo maar zilver gespoten blokken. Dat is ook het enige wat ik jammer vind aan mijn blokje, hij is zilver gespoten en op sommige plekken laat die verf wat te wensen over.
Omdat ik niet echt zin had om de hele tijd op een stoeltje te zitten terwijl ik op Bert wachtte vroeg ik Sjoerd of hij zin had om samen even een nieuw cilindertje onder mijn novio te leggen, mijn novio stookte namelijk olie, maar dat stond ergens hierboven al geloof ik. Ik had dat cilindertje dat ik vrijdag gekocht had namelijk nog in mijn tas zitten.

Ik had een krantje mee genomen om eventuele gore onderdelen mee in te pakken om mijn rugzak niet vuil te maken. Dat krantje kon dus mooi onder mijn novio terwijl we er aan gingen sleutelen. Eigenlijk ben ik gestoord ook ... wie gaat er nou op Vehikel zijn novio uit elkaar halen ... Maar er waren wel veel mensen die het leuk vonden om ook wat gesleutel te zien naast al die onderdelen op de beurs.

Toen ik de zuiger van het op vrijdag gekochte setje wat nader bekeek zag ik dat er een hap uit de olieschraapveer was. Die zou dus niet echt helpen tegen het olie-stook probleem. Ik baalde er wel van dat ik dat vrijdag niet gezien had toen ik het setje kocht, ik keek toen ook meer naar de staat van de cilinder, of er groeven in zaten en zo. Maar geen nood, want de stands van Rovaza en Loef waren maar een paar passen van me verwijderd. Rovaza had geen Novio zuigerveren (lees 42mm boring SS zuigerveren) mee genomen, maar Loef had ze wel. Dus heb ik daar een setje veren gekocht. Dat was overigens mijn aller eerste aankoop die ik ooit bij Loef gedaan heb. Ik woon namelijk niet zo ver van Soest, en daar zitten Leertouwer en Rovaza, dus heb ik nooit echt de behoefte gehad om naar Houten te rijden voor mijn onderdelen. Hoewel ik daar nog steeds eens een keer langs moet om foto's te maken van die zaak, want Loef ontbreekt nog op mijn site.
Toen we mijn novio weer in elkaar aan het zetten waren zag ik dat er aan mijn cilinderkop een rand van roest zat. Ik dacht dat die rand was gevormd langs de contouren van de koppakking, dus heb ik achteloos de koppakking er tussen gelegd en de boel dicht geschroefd na natuurlijk alle oppervlakken olievrij gemaakt te hebben.
Toen mijn novio weer helemaal in elkaar zat heb ik hem weer netjes in de rij gezet bij de HVN stand. Die Belg die die cilinderkoppen en die voorvork mee zou nemen was nog steeds niet gekomen, en het leek er op dat hij helemaal niet meer zou komen. Maar ik wilde nog steeds een cilinderkop voor mezelf hebben. Mijn plan was om die gelagerde kop op mijn SS blok te zetten en de kop van mijn SS blok vervolgens over te zetten naar het blok van de C50 voor mijn zus. Van dat blok was de kop namelijk helemaal naar zijn grootje. Dus ging ik de beurs maar afspeuren naar cilinderkoppen. Gelagerde koppen waren er alleen nieuw bij Rovaza en Loef voor een heleboel pegels (die ik er op het moment even niet voor over heb), of ze zaten nog aan een Jincheng-geval of nieuw type Dax vast die ik er dan helemaal bij moest kopen, en dat is me ook iets te duur voor een cilinderkopje. Dus het plan "gelagerde kop" ging niet door. Dan maar gewoon een kopje zoeken voor die C50, en even kijken of ik nog een kopje kon vinden voor Adriaan. Bij een stand waar ze een CY50, een ST50 en 3 Dax-imitaties in de vorm van de Yamaha Bop (vierkant, lelijk en tweetakt) hadden staan zag ik een kopje liggen met de kleppen er los in. In het uitlaatkanaal van het kopje zat een vernauwing in gebouwd die waarschijnlijk ooit als begrenzer dienst heeft gedaan, maar dat geval kan ik er wel uit krijgen. Op zich leek de kop niet zo versleten, dus ik bood F60,- voor het lege kopje met kleppen. Maar de stand-eigenaar moest er bij gehaald worden, want de (leuke) dame die even op de stand paste wist niet hoe veel ze voor het kopje kon vragen. Ondertussen vond ik in 2 bakken met onderdelen er nog 2 tuimelaars bij, 1 tuimelaar-asje, een standaard nokkenas en 3 van de 4 klepveren. De bijna helemaal gevulde kop mocht ik voor F75,- mee nemen. Bij de stand van die jongens die bij Loef werken had ik vrijdag een doos vol met koppen zien liggen, dus daar ben ik ook maar even een kijkje gaan nemen. Alle 70-kopjes hadden ze al verkocht vertelden ze me, maar dat was niet erg want ik moest een 50-kopje hebben voor een blokje dat juist niet hard mag kunnen. Op zich is het ook nog een kunst om een goed blok te bouwen dat niet hard gaat, ieder 50cc OHC blokje dat een beetje redelijk in elkaar zit haalt zo de 60 à 65 Km/h namelijk. Ze hadden er nog een gevuld economy kopje tussen liggen, en dat is op zich mooi als je juist een traag blok wilt hebben. Dit kopje mocht mee voor F80,- , dus de zoektocht naar kopjes liep ten einde (hoewel ik nog steeds graag een gelagerde 50-kop zou willen hebben). Overigens vind ik het wel een minder van honda dat ze in het nokkenasje van de economy kop geen oliegroefjes hebben gemaakt. Ze hadden ook nog een C90 carburateur liggen, dus die heb ik ook maar gekocht voor bij het C90 blok.

Een doos met cilinders en koppen De kopjes waarmee ik thuis kwam

De dag liep alweer ten einde, er waren nog maar weinig mensen en sommige stands waren alweer bezig met het sluiten van de stand. Een mooi moment om dus heel even te kijken of mijn novio-tje het überhaupt nog deed met zijn nieuwe cilinder. Dus heb ik mijn novio nog even gepakt en ben er mee wat heen en weer gerend totdat het blokje begon te reutelen. Hij maakt aardig wat kabaal, het leek erg op het geluid van een bij de kop lekkende uitlaat, dus ik dacht dat ik de uitlaat niet helemaal goed had gemonteerd. Dat had ik ook niet want ik kon niet goed met mijn steeksleutel bij het boutje en het schroefdraad ging stroef, dus had ik het beter aandraaien van mijn uitlaat bewaard tot later. Nadat ik mijn novio weer terug had gezet bij de HVN stand kwam ik Peter weer tegen. Het was tijd om naar huis te gaan want de beurs ging sluiten. Peter ging ook maar eens op huis aan, en bleek met de auto te zijn. In plaats van met dat C90 blok rond te zeulen op het station mocht ik met Peter mee rijden, want zo ver woont hij nou ook weer niet bij mij vandaan, en hij wilde mijn schuur en alle brommers daar in wel eens zien.
Peter is net als ik net bezig een C-tje op te lappen, dus hij wilde mijn C-tje wel eens zien. Trots liet ik het mooie tellertje zien dat ik op vrijdag gekocht had. Het tellertje van Peter's C50 bleek overleden te zijn, en ik had mijn oude teller dus over. En heb ik ooit van Peter een C50 buddy en tank gehad omdat hij die toen over had, dus mocht hij van mij mijn oude C50 teller hebben. Weer iemand blij gemaakt.
Later las ik in een emailtje van Eelco dat Bert waarmee ik had afgesproken voor die cilinderkoppen en die voorvork niet had kunnen komen omdat hij pech had met de auto. Eelco had nog geprobeerd de HVN stand te bellen, maar kon er niet door komen.
Voor ik het wist was het alweer zondag en was ik alweer met de trein naar Utrecht gegaan. Omdat ik mijn beurs-bezoek tot dan toe voornamelijk had geconcentreerd op de 2 hallen waar het meeste aan brommers stond ging ik maar eens in de andere hallen wat meer stands af, want daar had ik nog niet alles gezien. Ik kwam daar langs een stand met klassieke Japanse motoren, die had ik eigenlijk al eerder moeten bekijken vond ik van mezelf.

Een pracht van een CB72 Een CD175, deze was echt fantastisch mooi

Terwijl ik van de CD175 een foto nam struikelde ik bijna over iets wat bij de stand er naast lag. Het bleek een novio blok te zijn, het zoveelste novio blok. Als ik 5 novio's zonder blokken had gehad dan was ik na deze Vehikel de meest tevreden Vehikel-bezoeker aller tijden geweest.
Ik bedacht me dat ik eigenlijk nog maar weinig foto's had gemaakt, dus besloot ik maar om mijn camera niet meteen weer weg te stoppen. Veel van de foto's die hier boven in het verslag staan zijn heel stiekem allemaal van zondag, alleen de foto's van mijn novio, van de C50 teller en 2 van de foto's van de parkeerplaats zijn van vrijdag of zaterdag. Ik had ook nog helemaal geen foto's van de HVN stand, en daar stond toch echt wel de grootste concentratie viertaktbrommers. Dus ik ben maar eens wat foto's gaan maken.

De HVN stand met Sjoerd's Dax voor aan Kim, Jasper en Martijn
Nog meer brommers bij de HVN stand. Kim en Jasper hadden bordjes gemaakt bij iedere brommer met daarbij wat informatie over die brommer Geen Honda, maar wel leuk zo'n rij V-twin blokken. Er lagen echt veel blokken te koop op deze Vehikel
Een show-SS bij de stand van Loef Een opgeknapte CD50 met C90 uitlaat
Een piekfijn SSje En een wat mindere SS die in elkaar was gezet van onderdelen die over waren zoals de C50 achterbrug, zündapp buddy en C50 carburateur
Het uitzicht vanaf de HVN stand Een mooi zwart glanzend novio-tankje op de stand van Cock v.d. Heuvel

Zo, dat waren even wat fototjes.
Na mijn rondje rond de beurs met de camera in de hand kwam ik weer bij de HVN stand uit. De stand was een soort haven voor passerende strokers. Omdat veel mensen hun gekochte onderdelen die te groot of te zwaar waren om de hele dag mee te zeulen bij de HVN stand hadden gestald had Kim het idee om bij de volgende beurs waar de HVN zal staan maar een soort stalling te maken waar HVN leden even hun spullen neer konden leggen. Op een gegeven moment lag er namelijk zelfs een CB750-four blok. Maar of zo'n bergplaats er de volgende keer zal zijn is nog maar de vraag. Het hangt natuurlijk ook af van of er de ruimte voor is en of de HVN wel zo'n berg onderdelen en tassen bij de stand wil hebben. Misschien een onderwerp voor de volgende ALV.
Toen de beurs ten einde liep kwam Martijn op eens met een C310 aanzetten. Namelijk die blauwe C310a die ik een heel stuk naar boven in dit verslag op de foto had staan. De C310 stond eerst voor F1250,- te koop. Het originele achterlichtje zat er nog op, de beenkappen zaten er op, de buddy was ook origineel en in zeer goede staat. Die hele C310 was gewoon in een goede staat. Hij startte ook meteen en liep als een zonnetje. Martijn had hem overigens voor F850,- gekocht, de beurs liep ten einde en die C310 moest blijkbaar weg, vandaar dat de prijs omlaag was gegaan.

Ook de velgen waren mooi Alleen de uitlaat was niet origineel, en ze hadden iets gedaan met de olievuldop wat er wat vreemd uit zag

Voor F850,- een zo goed als originele C310a die ook nog eens goed loopt is wat mij betreft een hele mooie aankoop.
Er werd me verteld dat iemand 2 motorframes had weggegooid, ze waren buiten in zo'n dumpster gegooid. Het ging om 2 Suzuki 250 (type weet ik niet meer) frames. Er zaten nog mooie verchroomde moeren op en aan 1 van de 2 frames zat nog een set achterveren. Dus toen kwam de sleutel 17 tevoorschijn en sloopte ik ze er af. Een leuk setje verstelbare veren voor niks is natuurlijk welkom. Terwijl ik bezig was die veren er af te slopen kwam er een medewerker van de jaarbeurs aan, die vertelde me dat ik die frames daar helemaal niet in mocht gooien. Dus legde ik hem uit dat die frames niet van mij waren en dat ik ze alleen maar kannibaliseerde. Dat kon hij wel begrijpen, gratis achterveren is leuk.
Om 5 uur was Vehikel af. De stands gingen dicht en werden afgebouwd. Eelco kwam zijn CD50 ophalen en ik draaide de uitlaat van mijn novio maar even wat beter aan. Toen ik buiten mijn novio startte maakte mijn novio nog steeds hetzelfde lawaai, maar de uitlaat zat goed. Ook wilde mijn novio niet op toeren komen wat betekende dat hij niet harder ging dan zo'n 15 Km/h. Dat had ik zaterdag dus allemaal niet kunnen testen binnen in de hal (logisch). Toen ik hem nog eens startte om het geluid wat beter te beluisteren zeiden Eelco en ik ongeveer gelijkertijd dat het wel leek alsof de koppakking lekte. Toen dacht ik terug aan die roestrand op mijn cilinderkop, die zat dus niet langs de contour van de koppakking, maar onder de koppakking, en daar lekte hij ook behoorlijk langs. Dus het krantje ging weer onder mijn novio en de sleutel 10 kwam tevoorschijn. Op de koppakking zag ik de vorm van de roestrand ingedrukt staan, en de pakking was ook niet helemaal recht meer. Maar de pakking kon ik nog wel even recht buigen en opnieuw gebruiken, hij was nog nauwelijks gemonteerd geweest. Na die roesrand te hebben bekeken en me te hebben afgevraagd hoe ik de kop weer op het blok kon krijgen zonder dat hij lekte pakte ik mijn zakmes. Met het schroevendraaier-flesopener-geval aan mijn zakmes kon ik de roest er van af krabben en het geheel redelijk vlak krijgen. Ik heb dus min of meer mijn kop gevlakt met een zwitsers zakmes. Eelco ging wat fris voor ons halen terwijl ik aan de cilinderkop zat te krabben. Tegen de tijd dat Eelco terug kwam was ik mijn novio alweer in elkaar aan het zetten. Eelco hielp nog even mee met het een en ander vast draaien (bedankt). Op hoop van zegen rende ik mijn novio weer aan. Even sputterde hij, en daarna sloeg hij aan en liep als een zonnetje. Sterker nog, mijn novio was sneller geworden, een heel stuk sneller. Een beetje extra topsnelheid, maar vooral meer acceleratie. Nieuwe zuigerveertjes doen wonderen. Het beestje draait nu overigens akelig veel toeren voor een novio.
Eelco had binnen nog een P50 zien staan die weg moest voor weinig. Dus we stapten op de brommer en reden samen door de hallen van de jaarbeurs. Alleen het P-tje was naar mijn smaak in een te ver afgetakelde staat, het verschil tussen cilinderkop, bougie en carburateur was nog maar net aan de vorm te herkennen. Veels te veel opknapwerk voor mij op dit moment, ik ben nog druk bezig met een C50, mijn C310a heeft weer werk nodig en ik heb nog een opknap C310s in de wacht staan, dus het P-tje ging over.
Toen we door de hallen weer naar buiten reden kwam ik Adriaan tegen. Ik had vrijdag bij hem een krukas laten liggen, dus kwam hij mij even halen. Adriaan was natuurlijk ook nog benieuwd naar de cilinderkop Bert uit Gent mee zou nemen, maar die was niet gekomen omdat hij pech had met zijn auto, dus voor Adriaan geen cilinderkop. Toen ik bij Adriaan die krukas had opgehaald ben ik op mijn novio naar Amersfoort gereden.
Eigenlijk heb ik een hele hoop geld uitgegeven op Vehikel, ik denk meer dan ik wil optellen ... maar ik heb wel een hoop mooie onderdelen te pakken gekregen. Deze Vehikel was voor mij de beste tot nu toe. De enige minpuntjes waren dat ik die gelagerde kop niet te pakken heb gekregen en dat het zondag regende toen ik naar huis reed.