Make your own free website on Tripod.com

De 5e Bloembollen rit, zondag 29 april 2001


Op zondag 29 april was de 5e bloembollen rit, een jubileum editie dus. De rit werd gehouden vanuit Noordwijkerhout helemaal aan de kust en ik had nog nooit aan een rit in het verre westen mee gedaan, dus daar wilde ik wel aan mee doen. Sjoerd wilde ook gaan, dus hadden we afgesproken bij het centraal station in Hilversum om 10:00 uur. Ik had nog drie andere mensen zo ver gekregen dat ze mee wilden gaan met ons, Maurice, Peter en Martijn. Maar Maurice belde zaterdag op dat hij niet kon omdat hij naar een begrafenis moest, Peter liet een berichtje achter dat hij andere dingen zou gaan doen en toen ik in Hilversum aan kwam hoorde ik dat Martijn het te druk had met de ledenadministratie om mee te kunnen. Maar Martijn had wel nog even een aantal mensen op weten te trommelen die ook wel mee wilden, tot mijn verbazing stonden we daardoor opeens met 9 mensen bij het station in Hilversum.

Voor het station in Hilversum

Mijn SS met piratenvlag

Ik had mijn SS uitgerust met een piratenvlag die tot aan het station in Hilversum om zijn vlaggenmastje gewikkeld zat, daar aangekomen heb ik de vlag uitgehangen om op deze manier eens flink de aandacht te trekken. Op de heenweg naar Hilversum toe vond ik dat mijn SS50 erg rouw liep, dus heb ik mijn oliepijl maar eens nagekeken en die mocht wel wat hoger. Sjoerd had gelukkig olie bij zich, want zijn SS lekte olie via de keerring van de schakel-as. Dorstig nam het blok van mijn SS50 een paar slokken olie om zo de tocht naar de kuststreek soepeltjes te kunnen maken, maar niet te veel olie want Sjoerd had nog aardig wat nodig om zijn lekkende blok mee te voorzien. Mijn SS50 had nog meer dorst, hij had ook een droge benzinetank en wilde dus ook wat benzine hebben. Dus zijn we met zijn allen naar de pomp gegaan dwars door Hilversum heen. Op weg naar de pomp ging het gas er stevig op. Omdat ik niet graag vol op mijn gas ga terwijl we op stenen bestrating door de binnenstad heen zigzaggen vond ik mezelf al snel achteraan terug. Op het moment dat ik de achterkant van mijn SS50 voelde wegglijden toen ik met iets te veel gas een bochtje nam had ik de limiet gevonden, mijn achterband is meer een band om rechtuit mee te rijden, niet zo'n bochtjesband.
Nadat we onze benzinetankjes vol gegooid hadden zochten we de N201 op, de provinciale weg richting de kust. Het tempo lag hoog, snelheden van 65 tot 70 Km/h vind ik vrij veel in groepsverband.
Een aantal kilometers verder langs de N201 zag ik opeens een schakelpedaal voorbij stuiteren en Sjoerd keek zoekend naar de linker kant van zijn blok om te kijken waar dat ding was gebleven. Sjoerd en ik zijn toen gestopt om zijn schakelpedaaltje er weer op te zetten, maar de rest had niet door dat we gestopt waren ondanks mijn getoeter. Met die snelheid heb je zoiets ook niet door. Sjoerd had zijn pedaaltje er snel weer op en toen konden we de achtervolging inzetten, een kilometer verder ongeveer stonden ze voor het stoplicht te wachten dus konden we mooi weer aansluiten.
Een aantal kilometer verder zag ik in mijn spiegeltje dat we 2 mensen kwijt waren, eerst reder er 3 achter me, nu nog maar 1 en een van die mensen was Sjoerd. Met die snelheden die we deden was het erg lastig om naar voren te komen om mee te delen dat we mensen kwijt waren, maar het duurde niet lang totdat we bij het volgende stoplicht kwamen waar we over wilden steken om het fietspad aan de andere kant van de weg op te zoeken. Voordat ik mee had gedeeld dat we nog maar met zijn zevenen waren hadden ze het al door. Aan de overkant van de weg hebben we een stukje verder maar even kamp opgeslagen om te besluiten wat we gingen doen. 2 gingen er terug om de verloren schaapjes op te zoeken terwijl er ook telefonisch contact met ze gezocht werd. Tijdens het wachten was het mooi even tijd om een boterhammetje en een kopje koffie te doen, want ik had nog geen hap op die dag.

Wachten op het fietspad Een heel mooi C-tje
Een CD50 glimbak met verchroomd blok, buitenpoten, naven en spaken

Een paar minuten later kwamen ze alle vier weer aan, het schakelpedaal van Sjoerd was er weer af gedonderd. Normaal blijft een schakelpedaal altijd met de bout in de groef van de schakel-as hangen, ook al zit het boutje los, maar Sjoerd had een imitatie schakelpedaal waarbij het boutje verder naar achteren zat en dus niet in de groef van de as viel. Aan het schakelpedaaltje hadden ze een touw geknoopt zodat het pedaaltje aan het touwtje zal blijven hangen de volgende keer dat die er af dondert, alles beter dan dat je je schakelpookje de sloot in ziet stuiteren.
We gingen weer verder en bij het eerstvolgende stoplicht zag ik pas hoe hevig Sjoerds blok olie lekte, het was net alsof er regen uit zijn blokje viel, bij ieder stoplicht liet hij een plas olie achter.
Ik had van tevoren een route uitgedoktert, als we bij Mijdrecht een afslag naar links zouden nemen dan zaten we regelrecht op weg naar Noordwijkerhout, want de N201 buigt langzaam af naar het noorden toe. Maar met die snelheid de we deden waren we Mijdrecht al lang voorbij toen we inzagen dat we toch wat zuidelijker moesten wezen. Toen we op een gegeven moment bij het prachtige monumentale stoomgemaal bij Cruqius stonden vond ik het tijd om toch maar even mee te delen dat Noordwijkerhout linksaf was, Cruqius ligt namelijk vlak bij Haarlem. Maar men wist een route via Heemstede naar Noordwijkerhout, het is wel erg om vanuit Hilversum maar zo kom je er ook. Al rijdend was Sjoerd bezig zijn aan het touwtje bungelende schakelpedaal weer op de as te krijgen.
Op een kilometer of 10 van Noordwijkerhout af kwamen we langs een Esso tankstation waar onze dorstige honda's wat te drinken konden halen. Ik had zelf nog zat benzine in mijn tank, maar was nog wel van mening dat er nog een extra scheutje olie in mijn blok mocht. F22,50 vroegen die afzetters bij de Esso voor een liter 10W40 half
synthetische olie, daar betaal ik bij mijn lokale automaterialen zaak F11,35 voor. Maarja, als je olie nodig hebt dan heb je niet veel keus. Sjoerd had ook nog een heleboel olie nodig want zijn blokje was net een vergiet, dus hij ging ook zo'n fles kopen. Ik had zelf maar iets van 200cc olie nodig dus mocht Sjoerd de rest hebben voor een tientje.
Het was alweer kwart over twaalf en het verzamelen in Noordwijkerhout was al vol op aan de gang toen we bij het tankstation vertrokken. Een paar kilometer verder op kwamen we bij een rotonde waar we voor ons een rood C-tje zagen rijden die de weg recht voor ons uit nam. Maar toen wij bij de rotonde kwamen gingen de voorsten hier rechtsaf, het resultaat was verwarring en overleggen in de berm. Toen er 2 man terug gingen naar de rotonde om de route van het rode C-tje te volgen dacht ik dat we er uit waren en ging ik mee, maar na de rotonde bleek dat we maar met zijn drieŽn waren en dat de rest nog stond te overleggen of zo, dus we doken weer de berm in om op ze te wachten. Op dit moment kwam er een CB750F voorbij geraasd, die 30 seconden later weer terug geraasd kwam om te vragen of we met pech stonden of zo en of we ook naar de bloembollenrit gingen. Dus wij uitleggen dat een stukje terug nog 6 man stonden. De bestuurder van de CB ging wel voor ons even kijken en kwam al snel weer terug met de mededeling dat er niemand stond. Hij legde uit dat je allebei de routes kon nemen naar de brink in Noordwijkerhout en dat het eigenlijk niet veel uit maakte. Terwijl de bestuurder van die CB750F er weer vandoor raasde volgden wij zijn routebeschrijving op en kwamen zo op de brink aan waar ze allemaal natuurlijk al lang op ons stonden te wachten.
De opkomst was flink. Wat me gelijk op viel was dat het ragbak percentage in de bloembollen streek veel hoger ligt dan in midden Nederland, ook waren ze "onrustiger" en werden er vol op wheelies gemaakt en olie in uitlaten gegoten om zo wat rooksporen te trekken. Voor mij was het tijd om flyers voor mijn rit uit te gaan delen en voordat ik het wist was ik door mijn stapel flyers heen. Dus toen ben ik maar weer eens foto's gaan maken zoals gewoonlijk.

Bloembollen? Een CD met een Nederlandse Honda vlag. Tijdens de rit bungelde deze vlag aan een C310 waarbij de vlaggenstok in de achterbrug gestoken was.
Een C110, een zeldzaam bakje Een CB met een aangepast stuur en zadel
Een PS50 en iemand die een wheelie maakt in de achtergrond En met een PS50 kan je dus ook wheelies maken
Hoe rot kan een C-tje zijn? Dit lijkt mij een uitlaat waar je mooi een bos bloemen in kwijt kan
Toen ik mijn flyers uitdeelde kreeg ik dit kaartje van deze nieuwe 4-stroke bromfietszaak terug.

Ik heb nog het een en ander te vertellen en ik heb ook nog wat foto's maar deze pagina wordt te vol dus gaan we verder op de volgende pagina.